2026 2. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2026 22:47
Osman BALCIGİL- Cumhuriyet Gibi Bir Kadın Nahit Hanım Ahh ne hayatlar yaşanmış dedim, tam kitabın son sayfasını kapatırken Gururla okuduğum her sayfasında ve yaşanan her olayda, verilen mücadelelerin karşılığında insanın nutku tutuluyor Ne güzel ve ne zor zamanlarmış diyorum sayfaları çevirdikçe.. Ve özünde bizler şanslı olmalıydık diye düşünürken belki de gerçekten şans o dönemlerdeymiş kim bilir Nasıl temiz, nasıl bilgi akıyor dimağıma. Bir toz bulutu gibi esip gittiler izleri her daim bu toprak kokusunda. Cemal Süreya 'nın Nahit Hanım ile ilgili tanımı ile, " Cumhuriyet gibi kadın!" ile kalbime imza attı bu dehşet güzel, tadı damağımda kalan kitap. Aşk dediğimiz böyle bir şey mi yoksa ? Ne dersiniz Kıymetli hocam emeğinize sağlık ️ Dönem yazarımız ve hayran olduğum kalem @osmanbalcigil Sonsuz teşekkürler donattığınız bilgiler için. Orhan Veli KANIK ile ilgili ölümü hakkında bilmediğim detayı öğrenmek ve aşkın bu denli kalpleri mühürleyebileceğini okumak oldukça etkiledi ki
Cumhuriyet Gibi Bir Kadın Nahit HanımOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 2025828 okunma