Abdullah Özdemir eserde, çocuk zihninin o eşsiz merak duygusunu her sayfada canlı tutmayı başaran, hikâye amacından sapmadan derin anlamlar yüklü bir yolculuk sunuyor. Kitap, "Bir kelebek gibi uçmak için, önce kozanın içinde büyümelisin" ve "Bir ağaç kadar sabırlı ol, büyümek için doğru zamanı beklemeyi öğren" gibi naif alıntılarıyla sabrın ve olgunlaşmanın önemini çocukların anlayabileceği en zarif dille işliyor. Yazara göre "Ormanda kaybolmak, bazen kendini bulmanın en güvenli yoludur" ve bu süreçte "Kalbinizdeki doğruluk pusulası" bize her zaman rehberlik eder; yaklaşımıyla, çocuklara hata yapmaktan korkmamayı ve iç seslerine güvenmeyi öğretiyor.
Yazar diğer kitapları Kayıp Ejderhayı Bulmak ve Kayıp İnciyi Bulmak ta da aynı hususlara dikkat etmiş ve başka maceraların kapılarını aramış. Özellikle "Her canlı, ne kadar küçük veya basit görünürse görünsün, büyük işler başarabilecek bir güce sahiptir" vurgusuyla minik kalplere büyük bir özgüven aşılayan bu eserler, çocuklara okumak için seçebileceğiniz, öğretici olduğu kadar merak uyandırıcı ve sevgi dolu bir başucu kitabı niteliğinde.