2026 17. kitabı
Selam @cicekkizlarokuyor grubumuz ile #yabancikitap etkinliğinde #Hizmetçi serisini okumayı çok istesem de bir türlü fırsat bulamamıştım. Ama @freidamcfadden’in bu son kitabı #ErkekArkadaş’ı kaçırmadım. Başlarda “nasıl ilerleyecek acaba?” diye düşünürken, sayfalar ilerledikçe kendimi sürekli “şimdi ne olacak?” derken buldum. Gizemi, karakterlerin içsel yolculuklarını, yaşadıklarını ve geçmişten bugüne uzanan detayları öyle ustalıkla aktarmış ki; okur olarak sürekli şüpheye düşüyorsunuz. Ve evet… öyle bir ters köşe var ki ağzınız açık kalıyor diyebilirim. Sydney, bir flört uygulaması üzerinden mükemmel erkeği arayan, otuzlu yaşlarının ortasında, düzenli bir ilişki kurup evlenmek ve anne olmak isteyen bir kadın. Umudunu neredeyse tamamen yitirmişken, çıktığı son randevuda uğradığı tacizden onu kurtaran bir adamın gözlerine bakmasıyla her şey değişiyor. Tom… Tesadüfen oradan geçerken, Sydney’in kalbinde adeta bir elektrik çarpması yarattığını bilmiyordu. Bu sırada Sydney’in yakın arkadaşı canice bir cinayete kurban gitmiştir. Aylar sonra başka bir randevuda burnu kanayınca partneri tarafından terk edilen Sydney, gözlerinde o elektriği gördüğü adamla aradığı şansı yakalar. Üstelik Tom kandan korkmadığı gibi, kana karşı tuhaf bir ilgisi vardır… İkilinin hikâyesi tam da burada başlar. Tom; karizmatik, yakışıklı, seksi ve işini tutkuyla yapan bir doktordur. Ama geçmişi… işte orası bambaşka bir detay. Belki de adam, mükemmel kurban olduğunu henüz bilmiyordur. Aşk, güven ve romantik beklentiler bu kitapta; tehlikenin üzerini örten ince bir perde gibi sunuluyor. Sydney Shaw karakteri üzerinden modern flört dünyasına sert ama fazlasıyla tanıdık bir eleştiri var: Uygulama üzerinden kurulan ilişkiler, yalan profiller, takıntılı erkekler ve “fazla iyi” görünen insanlar… Bu hikâyede sorun kötülüğün gizlenmesi değil; fazlasıyla kusursuz görünmesi. Cinayet unsurunun romantik bir ilişkinin tam ortasına yerleştirilmesi gerilimi sürekli diri tutuyor. Okurken kendinize durmadan şu soruyu soruyorsunuz: Tehlike dışarıda mı, yoksa tam yanımda mı? Sydney’in iç sesiyle kurulan o küçük şüphe ise kitabın en güçlü mesajını veriyor: İçgüdüler sustuğunda, gerçek çoğu zaman çok geç gelir. Psikolojik gerilim sevenlere, “fazla mükemmel” karakterlerden hoşlanmayanlara, aşk ve saplantı arasındaki ince çizgiyi okumaktan keyif alanlara net bir davet niteliğinde. Kısacası: Bu kitap romantik bir hikâye anlatmıyor; romantizmin nasıl ölümcül bir maske olabileceğini gösteriyor.
2026 Okuma Raporları
Erkek ArkadaşFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20251,645 okunma