Merhaba kitap severler;
Geçen hafta soluksuz okuduğum muhteşem üçlü ile başlamayı hedefleyip ancak ertesi gün başladığım bir kitapla geldim.
Kitabın üzerimde ki etkisi ile başlamak istiyorum. İnsanların kendileri ve başkaları hakkında ne kadar dürüst olabileceği sorgulayacağınız, Caroline’ın gizli geçmişi, hakkında gerçekler kurgunun üzerine çıkarken, kimin gerçekten suçlu olduğu, kimin masum olduğu sürekli değişiyor. Bu psikolojik gerilim, sürükleyici olay örgüsü ve şaşırtıcı dönüşlerle dolu bir roman olup, yalnızca “gerçek suç” hikâyesi anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda karakterlerin iç dünyalarına da derinlemesine inen bir okumaydı.
Brooklyn’de yaşayan, bir psikiyatrist olan Dr. Caroline Strange’in hikâyesini size anlatıcağım. Caroline, disiplinli, kontrollü ve başarı odaklı bir hayat sürmektedir; ancak bu güçlü imajın altında karanlık bir geçmiş ve gizli sırları vardır.
Her şey, Caroline’ın yeni hastası Nelson Schack ile tanışmasıyla değişir. Nelson, terapi seansında Caroline’a çarpıcı bir itirafta bulunur: “Birini öldüreceğim ve senin gerçekte kim olduğunu biliyorum.” Bu sözler Caroline’ın dünyasını sarsar.
Aynı gün bir kadının kaybolduğu haberi gelir ve olaylar kontrolden çıkar. Polis soruşturması başladığında, şok edici bir şekilde Nelson değil, Caroline şüpheli olarak görülmeye başlanır. Bu noktadan sonra suç ve masumiyet arasındaki çizgi giderek bulanıklaşır.
Caroline, polisin yetersiz olduğunu düşündüğü için işleri kendi ellerine alır; Nelson’ın peşine düşer. Ancak bu takip sırasında geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır ve etrafındaki herkes — hatta kendisi — “gerçekte kimdir?” sorusunu sormaya başlar. Caroline’ın dışarıdan mükemmel görünen hayatının altındaki kırılganlıklar ve sırlar birer birer açığa çıkar.
Söyle Bana Sen Kimsin
Sia Kitap