2026 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 16:53
Matt Haig kalemiyle tanışmam İnsanlar kitabı sayesinde olmuştu. Kitap dünyanın en büyük matematik problemini çözüp ortadan kaybolan bir profesör ve onun yerine geçen bir uzaylıyı konu ediniyordu. Kitap hem çok eğlenceli hem de çok sürükleyiciydi. Çok sevmiştim. Bu yüzden daha sonra yazarın Zamanı Durdurmanın Yolları kitabını okudum. Yine ilgi çekici bir konusu vardı. Baş kahramanımız 41 yaşında sıradan bir tarih öğretmeni gibi görünen fakat aslında nadir rastlanan bir rahatsızlık yüzünden yüzyıllardır (1581 yılında doğmuş) hayatta olan biriydi. Yine çok sevmiştim. Sonrasında Gece Yarısı Kütüphanesi kitabını görünce haliyle çok heyecanlanmıştım. Ama belki de beklentimin yüksekliğinden kitap beni tatmin etmemişti. Ve gördüğüm bir kaç kitabını bu yüzden almak istememiştim. 2026'nın ikinci kitabı olan Radley Ailesi'ni görünce heyecanlandım. Vampir temalı kitap okumasam bu konuyu Matt Haig nasıl işleyecek çok merak ettim. Öncesinde de konu olarak ağır bir kitap okuduğum için biraz gülmek istedim. Bu uzun girizgahtan sonra anlayacağınız üzere kitap beklentilerimi karşılamadı. Tahmin ettiğimden daha uzun sürede biraz sıkılarak okudum. Kitabın sonuna doğru sır diye açığa çıkan şeyleri çok önceden anladım ve sonunu tahmin ettim. Evet, bir süre Haig okumaya ara vereceğim :) Sanırım fark etmeden beğenmediğim kitapların yorumlarını paylaşmıyormuşum daha önce. Gece Yarısı Kütüphanesini paylaşmamışım mesela. Ama bu sene burayı düzenli bir şekilde tutmak okuduğum kitaplar ile ilgili hislerimi paylaşmak istediğim için galiba bir ilk yapıyorum. Buraya kadar okuduysanız size keyifli okumalar diliyorum.
Radley AilesiMatt Haig · Domingo Yayınları · 20252,003 okunma