Bu iki kitabım benim için yalnızca birer yazı değil uzun süre sessiz kalmış bir zihnin içerden yükselen itirazıdır. Düşünmeyenlerin Ülkesi Uyanış, kabullerin konforuna sığınmış bir toplumda düşünmenin nasıl bir suç, sorgulamanın nasıl bir tehdit haline geldiğini anlatırken aslında şunu sorar insan ne zaman insan olmaktan vazgeçer? Bu ülkede insanlar yaşıyor gibi görünür konuşurlar, çalışırlar itaat ederler düşünmezler düşünmek çatlatır çünkü düşünmek uyandırır ilk kitap bir kapıyı aralar. Okuyucuyu rahat ettirmek gibi bir derdi yok aksine bir sızı bırakmayı uyanış bir zafer değildir bu sancının bedeli vardır.
Zihin Çatlağı Zihin Çatlağı Uyanış 2 ise bu bedelin yazısını anlatıyorum uyanan zihin artık eski yerine sığmaz gerçekle yüzleşen insan, bir daha eskisi gibi yaşayamaz. Kitabımda çatlak büyür bireyin içindeki savaş derinleşir toplumda değil yalnızca, kendisiyle de hesaplaşır insandır bazen en büyük baskı dışardan değil, içeriden gelir. Zihin çatladığında, insan ya dağılır ya da yeniden doğar iki eserim birlikte okunduğunda bir yolculuğu anlatır fark etmeden fark etmeye, uykudan uyanışa, kabullenişten isyana… Ben bu kitapları yazarken bir dünya kurmaktan çok, var olan dünyanın üzerindeki örtüyü kaldırmaya çalıştım. Okurlarıma cevaplar vermek istemedim doğru sorularla baş başa bırakmak istedim. Eğer bir karanlık varsa, bu umutsuzluktan değil, hakikatin çoğu zaman karanlıkta saklanması eğer bir ışık hissediliyorsanız o ışık benim değil uyanmayı göze alan okurlarımın içindendir.
Nurhan Habibe
#düşünmeyenlerinülkesi #zihinçatlağıuyanışii #nurhanhabibe #acil #tbt Zihin ÇatlağıNurhan HabibeDüşünmeyenlerin Ülkesi