···Okunma: 02 Şubat 2026 21:46 Bu kitabı neredeyse iki günde bitirdim. Hatta bir günde bitecekti, ama son iki-üç hikayeyi bilinçli olarak bıraktım. Çünkü okuduklarım öyle sertti, öyle gerçekti ki kafam patlayacak gibi hissettim, midem bulanır gibi oldu. "Artık zorlama" dedim kendi kendime.
Enríquez’in dili inanılmaz akıcı. Cümleler öyle güzel akiyor ki sürekli “bir hikaye daha, bir hikaye daha” diyorsun.
Kitap elbette bir kurgu; ama kurgunun içinde hayattan öyle çok şey var ki; internette okuduğum, duyduğum, başkasının başına gelen, televizyonda izlediklerimiz, kendi yaşadıklarımız … Enríquez bunları kendi bakışıyla öyle çıplak, öyle net yazmış ki insanın ruhu sarsılıyor. Hiç süs yok, hiç güzelleme yok. Bam bam bam, karşına koyuyor. Ve bu, ruhum için birazcık ağırdı.
Kitabı okuduktan hemen sonra 8 puan verdim. Ama bu, kitabın eksikliğinden değil; okuduklarımın ruhumda yarattığı ağırlıktan. Yine de yazarı merak ettim, diğer kitaplarını okumak istiyorum. Sadece bu sefer bir günde değil biraz daha yavaş :)
Bu kitabı okumak kolay değil. Ama akıcılığı, kalemi ve cesur anlatımıyla çok çok çok etkileyici. Eğer okursanız, kendinizi hazırlayın. Bu sadece bir korku kitabı değil; gerçekliğiyle yüzleşmek gibi.