2026 11. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 12:46
##okudumbitti YAZAR: HATİCE GÖRGÜLÜ YAYIN: PATARA Herkese merhabalar bugün sizlere Hatice Görgülü''nün kaleminden çıkan toz duman kırık ruhlar kitabıyla geldim. Öyle akıcıydı bir kitap olmanın yanı sıra altını çizdiğim çok sözlerle dolu bir kitaptı haliyle beğenmeme sebep oldu o yüzden lafı çok uzatmadan haydi gelin bu güzel kitabın konusuna geçelim. Aynı yetimhanede büyüyen Asya, İsrafil, Arda, Karsu ve Işıl, hayata tutunabilmek için hırsızlığa yönelir ve zamanla bir çete hâline gelirler. Ancak Arda’nın para hırsı ve ihaneti her şeyi parçalar. İsrafil hapse girer, diğerleri farklı yollara savrulur. Asya bu süreçte soygunlara devam ederken bir yandan da makyaj fenomeni olur. Parlak bir hayatın arkasına sakladığı karanlık bir geçmişi vardır. İki yıl sonra İsrafil’in hapisten çıkmasıyla yollar yeniden kesişir ve bu kez gruba Barkın da dâhil olur. Barkın, İsrafil’in koğuş arkadaşıdır ve içeride onu koruyan kişidir. Asya ile Barkın arasındaki çekim daha ilk anda hissedilir. İkisi de acılarla büyümüş, kırılmış ama güçlü karakterlerdir. Özellikle Asya’nın vurulduğu ve Barkın’ın ona refakat ettiği sahnelerdeki diyaloglar çok etkileyiciydi. Barkın’ın çocukluğunu anlattığı bölüm ise hikâyenin en sarsıcı anlarından biriydi. Asya’nın aklında büyük bir soygun planı vardır: Asırlardır kayıp olan tarihi eserleri bulmak. Bu eserlerin İstanbul Adliyesi’nin altında olduğu söylenmektedir. Tam her şey yoluna girmişken Asya’nın geçmişi karşısına çıkar. Yıllar önce onu terk eden annesi ortaya çıkar ve neden gittiğini anlatır. Bu yüzleşme Asya için yıkıcı olur. Üstelik Barkın’ın gerçek kimliğini öğrenmesiyle hayat ona bir darbe daha vurur. İhanet, travma, aşk ve büyük bir hesaplaşma üzerine kurulu bu hikâye, Asya’nın hayatta kalma mücadelesini sert ama akıcı bir dille anlatıyor. Asya’nın annesinden öğrendiği gerçekler nelerdi? Barkın kimdir neden gerçekleri sakladı? #ALINTILAR Ortada bir suç varsa suçlu her zaman bir kişi değildir. Bazen sadece hayat suçludur. Korkularımız bizi hayatta güçsüz ve aciz kılıyor. Hayat korkularımızın bittiği yerden başlıyor. Hayat insana bu kadarı da olmaz dediği her şeyi full hd izletiyormuş.
Toz DumanHatice Görgülü · Patara Kitap · 202513 okunma