2026 13. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 14:05
Selamlarrr Serinin üçüncü kitabıyla geldim sizlere. O kadar çok postitledim ki bir ara postit yetiştirmeyeceğim sandım. ( gün olmaya ki bir Binnur kitabını da çizmeyeyim imkansız ) Kitap serinin hem en uzun kitabı hem de en olaylı kitabıydı. İlk iki kitapta Kardelen' in cinayetinin gizemi devam ederken serinin üçüncü kitabında hem cinayetin katili belli oluyor hem öldürme sebebi belli oluyor. (Açıkçası ben katili tahmin etmiştim. Beni şaşırtmadı. Sadece bu kadar manyak ve saplantılı olmasını beklemiyordum. Daha farklı bir sebep yüzünden öldürmüş olabileceğini düşünmüştüm. Kanım dondu resmen) ama ben katilin yardakçısını hiç beklemiyordum ve sonunu bu şekilde beklemiyordum bence hak ettiği sona ulaştı. Serinin bu kitabında daha da yakınlaşmış bir çift olarak görüyoruz Lavin ve Kartal ikilisini. Hatta öyle ki çok üst düzey ateşli sahneleri var diyebilirim. (O yüzden serinin diğer iki kitabına yaş sınırı koymasam da bu kitabında rahat bir +18 var derim.) Yazar kitabı tamamen smut' a bırakmamış herşeyi dozajında yazmıştı. Ve aksine tamamen olaylar üzerine kurulu bir kitaptı. İkinci kitapta kararlaştırılan plana göre Lavin ve Kartal ikilisi bir hastaneye bu cinayet şüphesini çözmek ve ipucu toplamak için gireceklerdi. Hastanede işleri çok sürmeden zaten pek çok detay yakalayıp olayın aslını öğreniyor ikilimiz. Ve buradan aldıkları ipuçları sonucunda katile bir adım daha yaklaşıyorlar. Üç kitaptır Kartal'ın zekasına hayran kalsam da bu kitapta Lavin'in de zekasına hayran kaldım ben. Hırsı, sevdikleri için yapabilecekleri, adalet anlayışı benim çok hoşuma gitti. Bu kitapta yine bizi ölümler ve sebepleri bekliyor. İçlerinde birine ufacık üzüldüm diyebilirim. Ama beni karakter olarak en sarsan İrem ve Alper oldu diyebilirim. Alper' in Kardelen'e hiç sözü edilmeden beslediği aşk ve karşılık bulamayacak olması çok ağır geldi bana. keza yine onca kalabalığın arasında İremin yalnızlığını okumak çok zorladı beni. Bu kadar ağır gelen olayların yanında Kartal'ın Lavin'e yaptığı kurlar, minnoşluklar o kadar tatlıydı ki. ( keza yine bir dövme detayı vardı. çok severek okudum o kısmı ya da özellikle kartalın kıskançlıklarını okumak bana acayip zevk verdi.) Kitabın her sayfasından bir alıntı çıkardım neredeyse. Çok çok severek okuyorum seriyi sona gelmek beni birazcık üzüyor. İçerisinde pek çok duyguyu aynı anda yaşamak istediğiniz kitaplar arıyorsanız 'Vaveyla' serisi onlardan biri. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim.
Vaveyla 3 - Zehirli EkinoksBinnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 2025131 okunma