"Zafer, yenilginin gölgesinde büyür."
2026 11. kitabı
#okudumbitti "Hayat çizgisi insanın yükleneceklerini değil, gideceği yolu gösterir." Merhaba kitap dostlarım.Bugün öyle bir kitapla geldim ki bir dönem ülkemizi oldukça meşgul eden bir konu etrafında şekillenmiş, Türkiye'nin gündemini altüst eden bir yapılanma ve bu yapılanmanın etrafında dini sömürerek gerçekleşen sapkın ritüeller. @mugeiplikcii hocam tarafından cesur bir dille kaleme alınan,@dogan_kitap tarafından yayımlanan eser okuyucunun kanını donduracak bir kurguyla kaleme alınmış olsa da gerçeklerle iç içe geçmiş. Eserde kadın bedeni üzerinden yapılanan ideolojik dini bir yapı var,kadının objeye dönüştürüldüğü üzerinde baskı ve şiddetin dozunun her an arttığı ve yaşananların okuyucuyu oldukça sarstığı bir roman. O yapılanmalara düşen gençlerin genelde elit kesimlerden olması,ebeveyn ilgisizliği,dışlanma,hor görme gibi olumsuz baskıcı tutumların gençleri yanlış bir yola götürmesi anlatılıyor. Romanın ana karakteri Selin stajyer bir gazeteci. Emniyet amir yardımcısı baskıcı,otoriter bir baba ve umursamaz,despot bir annenin iki kız çocuğundan en büyüğü.. İyi bir haber yakalamak için bir yapılanmanın peşine düşer, yalancı bir aşkın kurbanı olarak o yapılanmada istemediği tacizlere, zorbalıklara ve ideolojik baskılara maruz kalır.İsyan ettiği bir anda kendini,frekans odası,denen insanların belleğini,kimliğini,iradesini parçalayan bir mekânda bulur.Bu yapılanmada zarar gören çoğunlukla kadınlardır.Kurucusu Mahmut şeytanın yeryüzündeki temsilcisidir. Yaşar da onun sağ koludur ve Selin'i sahte aşkına inandırıp bu yapılanmanın içine çekmiştir.Selin'in hiç haber vermeden sırra kadem basıp ortadan kaybolması sonucu, gazeteden arkadaşı Handan bu işin peşini bırakmaz.Bakalım Handan Selin'i içine düştüğü durumdan kurtarabilecek mi? O karanlıktan çekip çıkarabilecek mi? Selin o karanlıkta kalıp itaat mi edecek yoksa özgürlüğüne mi kavuşacak? Eserde sık sık Margaret AtWood'un 'Damızlık Kızın Öyküsü'kitabına değinilmiş.Çünkü tema aynı, Yaşar bu öyküde geçen bir takım ritüelleri kendi yapılanmalarına da uygulamış.Tam bir manipülasyon sembolü Yaşar. Yazar eserine duygusal yoğunluk katmış ve karakter odaklı anlatım sağlamış. Kitabın sonunu sevdim, karanlıkların aydınlığa çıkması, o tür oluşumların önünün kesilmesi, insanlığa özellikle kadınlara, çocuklara verdiği zararın durdurulması gerekir. Beni çok etkiledi kitap, yakın tarihimize vurgu yapması özellikle. @mugeiplikcii @dogan_kitap @dogankitap_etkinlik Oktay Volkan Alkaya #kitaptavsiyesi
Sahte Cennetten KaçışMüge İplikçi · Doğan Kitap · 202515 okunma