·325 syf.····Okunma: 04 Şubat 2026 23:21 Baş karakterimiz Charlie düşük bir IQ ile doğuyor. Bir laboratuvar faresi olan Algernon'da test edilen deney Charlie üzerinde de yapılıyor. Ameliyat olduktan sonra değişim yaşayan Chalie artık eskisi gibi değil zekası oldukça yükseldi. Başlarda Charlie arkadaşlarının onun bu durumu için sevineceğini mutlu olacağını düşündü ama işler istediği gibi olmadı. Charlie artık yanındaki herkesten daha zeki olmaya başladı. Bu da etrafındakileri rahatsız etti .Küçük yaşlarda çalışmaya başladığı fırından iş arkadaşları yüzünden kovuldu. Annesinin Charlie karşı davranışları da çok sinir bozucuydu Norma için yaptıklarını Charlie için yapmadı.Kabullenmedi Charlie'yi . Annesinin Charlie'ye karşı davranışlarında en acımasız bulduğumda oğlu köpek istediğinde bakacak yerinin olmadığını söylüyor ama kızı istediğinde iyi not karşılında alabileceği sözünü veriyor.Annesinin Charlie'yi istemediği zaman babası karşı çıkıyor ama öldürmek istediği için Charlie'yi götürüyor. Babası annesi gibi davranmıyor ama yine de çok fazla da kol kanat gerdiği söylenemez. Her şey için karşı çıkıyor ama gün sonunda annesinin istediği oluyor ikisi birlikte çıkıp bir hayat yaşayabilirlerdi. Charlie babasını dükkanını ziyaret edip onunla konuşmak istiyor ama kendisini tanımayınca bundan vazgeçiyor.Algernon'nun zekası gerilemeye başlayınca Charlie de çalışma yapmak istiyor ve problemi kendisi gözüyor. Aslında deney de eksikliklerin olduğunu anlıyor. Zeka ne hızlı artıyorsa o hızla da düşecek kanısına varıyor . Algernon öldükten sonra Chalie hızlı bir şekilde gerilemeye başlıyor ve eski haline dönüyor kitap da bu şekilde sonlanıyor