Puan vermedi·280 syf.·
2026 16. kitabı
Jason Schreier
8.5/10 · 619 okunma
Hakkıcan
Harbiden, enis kirazoğlu bu kitaptaki olayların bazılarını videolaştırdı. Son viscreral olayı "oyun dünyasının pisliği yüzünden batan firma" başlığındaydı. Witcher olayını 3 4 videoda anlattı. Visceral videosunda uncharted 4'e de değiniyor amy hennig üzerinden. Ondan dinlemekte keyifliydi, okumak ayrı bir keyifliydi. Çok meşakkatli bir iş ve hiçbir plan tutmuyor cidden. 2 günde diyalog sistemini yazan ben, 1 haftadır 3 boyutlu asset bakıyorum. Garip işler ama sarıyor. Stardev Valley'i yapan Barone abimizin dediği gibi tam yalnız ve asosyal biraz da obsesif kişilere göre bir iş.
Hakkıcan
Şaka maka ea harbiden oyun dünyasının pisliği. Ya bir oyun firması nasıl en nefret edilen firma seçilebilir? Bethesda fallout 76da almadı ve resmen dolandırıcılık yaptılar, cd projekt cyberpunkta almadı. Kafayı yemelik ya.
Hakkıcan
enis cherryson videolarını bu kitaptan alıyor herhalde.
Hakkıcan
enis cherryson deyince aklıma Witcher geldi. Witcher deyince yeni kitabı aklıma geldi. nolur çıksın artık ya
Hakkıcan
Witcher 3 kısmından okumaya başladım. Şöyle bir yazı geçti : "Görüşmeler sırasında Sapkowski'nin oyunlara ilgi duymadığı ortaya çıkmış fakat makul bir ücret karşılığında eserinin haklarını CD Projekt Red'e memnuniyetle satmış." Aga bu memnuniyet kısmı yalan yanlış. Sapkowski Witcher 3 çok popüler olduktan sonra nerdeyse kazıkladıklarını ve dolandırdıklarını söyledi. Çünkü sapkowskiye o zaman oyun başı kâr payı teklif ediyorlar, kabul etmiyor ve 9 bin dolar istiyor. Marcin ve Michal için iyi para o dönem. Witcher için elbette ucuz ama oyun sektörü çok yeni ve sapkowski 90larda telif vermiş bir şirkete ancak oyun çıkamamış ve hava almış, bundan dolayı hem çok yüksek olmayan fiyatta hem de nakit parada ısrarcı oluyor. Tabi Marcin ve Michal, sonradan buna para veriyorlar da susuyor. Serisi harika olsa da en sevdiğim seri olsa da bana Sapkowski kadar itici gelen çok az insan var.
Hakkıcan
Ben bu kitabı ilk oyun yapmaya heveslendiğim zaman -4 sene önce- okuma listeme almıştım. Hâlâ okuyamamıştım, oyun mimarisi üzerine bir video izlerken hatırladım. Kendi oyunumu yapmaya başlamışken okuyayım bunu da.