2026 4. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 23:45
Kitap genel hatlarıyla çok akıcı ve sizi ilk sayfana kendi içine çekiyor. Konusuna gelecek olursak Ahuzar bir savaş muhabiri ve bir haber için Beyrut'ta. Burada olan bir patlama sonucu ağır yaralanıyor ve onu bir Türk askeri kurtarıyor. Bu olaydan sonra eskiden de başına bela olan ama patlamadan sonra daha da çok bela olacak olan Kenan Kralşan ile uğraşmak zorunda. Kenan Kralşan Türkiye'nin en büyük mafyası var ve hem üvey annesinin kızı olarak hem de kendi işleri için Ahuzar'ı zorla yanında tutan ve onu tehtidleriyle bastırmaya çalışan acımasız ve cani biri. Ahuzar onun hakkında bilgi toplasa daha bunu kullanamıyor. Ve bir kafes dövüşü sırasında yine o Türk askerini görüyor ama bu sefer Kralşan'ın adamı olarak. Kitap içinde Tulpar adıyla Kralşan'ın yanında bulunan Timur ve Ahuzar'ın Kenan'ı yenmek için bilgi toplamasını okuyoruz. Aynı zamanda Timur'un küçüklüğüne dair bölümleri de çoğu zaman kitabın bölüm başlarında okuyoruz. Timur'un neden sessiz olduğunu ve görünmez olmak için çabaladığını okuyoruz. Ve Güldeste. Annesi kardeşini doğururken ölürken ona emanet etti o da son nefesine kadar korumak için elinden geleni yaptı. Bir mutlu sonu hak ediyordu. Hiçbir zaman Adem ile yaşlanamayacak olması, Timur'un büyüdüğünü göremeyecek olması, bebeğini doğuramayacak olması, hiçbir zaman çok sevdiği üniversitesinden mezun olup öğretmen olamayacak olması, o hayalindeki duvarı kaplayan kütüphaneye sahip olamayacak olması beni çok üzdü. Daha mutlu olmayı o nutlu sonu hakediyordu. Aynı zamanda Adem'e de ne olduğunu merak ediyorum. İkinci kitabı da okumayı merakla bekliyorum.
Bülbül Kapanı ILoresima · Ephesus Yayınları · 20243,710 okunma