Sabıkalı
2026 26. kitabı
Selam canlarım Ben geldim ve bugün sizlere Sage Taylors’ın kaleminden Sabıkalı kitabı geldim Hemen kısacık konusundan bahsedeyim Daniella, yaşadığı kötü bir olayın ardından her şeyi geride bırakmaya karar verir ve kendisine miras kalan oteli yeniden işletmek için İtalya’ya gider. Oteli toparlamaya, hayatını yeniden kurmaya çalıştığı bu süreçte yolu bir gün markette tanıştığı Sara ile kesişir. Sara’nın samimiyetine inanır ve onun davetiyle büyükannesinin doğum gününe katılır İşte tam bu noktada Daniella, Sara’nın büyükannesinin torunu Franco’yu görmek istediğini öğrenirce ona yardım etmeye karar verir ve De Luca ailesinden gizlice nonnayı Gorgona Adası’ndaki hapishaneye götürmeyi kabul eder. Ve işte her şey tam olarak burada değişir Franco, annesini öldüren katilden intikam aldıktan sonra Gorgona Adası’ndaki hapishaneye düşmüş, ailesiyle bağlarını koparmış, sert ve kararlı bir adamdır Kimseyle görüşmek istemezken karşısına bir ziyaretçi çıkması onu zaten şaşırtır. Ama karşısında Daniella’yı görünce işler iyice karışır İlk başta onu kendisine gönderilen kızlardan biri sanar ancak Daniella’nın öyle olmadığını ve büyükannesini de beraberinde getirdiğini öğrendiğinde olaylar bambaşka bir hâl alır. Büyükannenin adada geçirdiği rahatsızlığın ardından Daniella, De Luca ailesini karşısına alır Onlarla görüşmek istemese de Sara, Daniella’nın peşini bırakmaz ve onu bu karanlık dünyanın içine çekecek bazı hamleler yapar Tüm bunların yanında Franco, Daniella’dan ilk görüşte etkilenmiştir Aralarındaki çekim her karşılaştıklarında daha da artarken geçmişten gelen sırlar, beklenmedik kişiler ve açığa çıkan gerçekler onları geri dönüşü olmayan bir yola sürükler ama ikisi de henüz onları bekleyen sürprizlerden tamamen habersizdir… Öncelikle hemen yazarın kaleminden başlayayım Yazarın kalemiyle ilk defa bu kitapta tanıştım ve gerçekten çok sevdim Akıcı, sıkmayan, okudukça okutabilen ve merak duygusunu diri tutan bir kalemi var. Sayfalar resmen su gibi aktı diyebilirim. Kitabı da kalemi de çok severek okudum. Karakterlerimize gelecek olursak Önce Daniella’dan başlamak istiyorum Daniella, erkek arkadaşının ki aynı zamanda patronunun ona yaşattığı korkunç şeylerden sonra San Francisco’dan bindiği ilk uçakla İtalya’ya geliyor. Yaşadıkları gerçekten hiç kolay değil O adam tam anlamıyla bir psikopat ve Daniella’ya hem psikolojik hem de duygusal olarak çok ağır travmalar bırakmış Böyle bir geçmişin ardından yeniden ayağa kalkmaya çalışması, kendine yeni bir hayat kurma çabası gerçekten çok etkileyiciydi. Evet, kitap boyunca düştüğü, zorlandığı, kırıldığı anlarda oluyor ama asla pes etmiyor Cesur, gözü kara ve korkusuz bir karakter. Özellikle Sara’nın büyükannesini büyük bir cesaretle adadaki hapishaneye götürmesi ve Franco’nun karşısına dimdik çıkması onun ne kadar güçlü biri olduğunu gösteriyor Ben Daniella’yı gerçekten çok sevdim. Franco’ya gelecek olursak Franco sert, katı, yer yer acımasız ve biraz da çapkın bir karakter Ama onun da kolay bir hayatı olmamış Annesinin ölümünden sonra katili öldürmesi ve ardından adadaki hapishaneye düşmesi, üstüne bir de ailesinin özellikle babasının onu yalnız bırakması Franco’yu bu hâle getirmiş. İtalya’nın güçlü ailelerinden birine mensup olmasına rağmen babasının asla yanında olmaması onu iyice yalnızlaştırmış Yıllar içinde adadaki hapishanede kendi düzenini kurmuş ve artık herkesin Franco Bey diye hitap ettiği biri hâline gelmiş. Her ne kadar sert ve mesafeli olsa da Daniella’nın o güvensiz duvarlarını yıkma çabası, onun travmalarını silmeye çalışması, yaralarını sarması gerçekten çok güzeldi Evet, Franco’ya kızdığım anlar da oldu ama genel olarak Daniella için yaptıkları kalbimi yumuşattı diyebilirim. Yan karakterlere gelecek olursak Sara ile başlayayım. Sara deli dolu, çılgın bir karakter ama yaşadıkları gerçekten çok ağır Babası tarafından ciddi baskılara maruz kalmış, hayatı boyunca ezilmiş bir kız. Bu yüzden markette tanıştığı Daniella’ya hemen ısınıyor ve ona güveniyor Ailesi için bir şeyler yapmaya çalışırken aldığı kararlar maalesef dönüp dolaşıp kendisine patlıyor. Özellikle babası Antonio’nun ki kendisinden nefret ediyorum Daniella’nın yanına gittiği için Sara’ya verdiği cezalar gerçekten çok ağırdı Bu durum Sara’yı daha da yanlış kararlar almaya sürüklüyor ve bu yanlışlar zincirleme bir şekilde Fabio’nun hayatını da etkiliyor. Fabio, Sara’nın koruması. Kitabın başından itibaren korumacı, kuralları olan ve patronuna itaat eden bir karakter Ama ilerleyen sayfalarda görüyoruz ki onun da Sara’ya karşı ciddi bir zaafı var Sara’ya zarar vermek isteyen birini öldürmesiyle birlikte Fabio’nun hayatı tamamen değişiyor ama buna rağmen Sara’dan vazgeçmiyor İkilinin baştaki atışmaları, aralarındaki çekim ve sonrasında bir çift olarak okumak gerçekten çok güzeldi. Ve gelelim sinir küpü karakterlere Franco’nun babası Antonio Gerçekten söyleyecek tek bir şeyim var bu adamdan nefret ediyorum Narsist, psikolojisi bozuk, iğrenç bir karakter. Okurken bir insan bu kadar mı kötü olur? dedirtti. Sara’nın annesi ise Antonio yüzünden tamamen boyun eğmiş, onun her dediğini yapan bir kadına dönüşmüş. Kızının yanında duramaması, Antonio’nun yaptığı her şeye sessiz kalması beni aşırı sinirlendirdi. Kitabın genel akışına gelecek olursam Sabıkalı daha en başından merak duygusunu diri tutarak kendisini okutuyor. Daniella’nın ne yaşadığını, neden her şeyi bırakıp tekrar İtalya’ya döndüğünü sorgulayarak okumaya başlıyoruz. Ardından De Luca ailesinin neden herkes tarafından korkulan bir aile olduğunu, Franco’nun neden hapishaneye düştüğünü ve bu düşüşün ardındaki asıl hikâyeyi merak ederek sayfalar akıp gidiyor. Kitabın ilerleyen bölümlerinde öğrenilen gerçekler, geçmişten gelen ruh hastası bir karakterin ki kendisi Daniella’nın eski sevgilisi hikâyeye dahil olmasıyla tempo iyice yükseliyorr ve elinizden bırakmak istemediğiniz bir hâl alıyor. Ben açıkçası bu tempoyu ve akışı çok sevdim. Kısacası canlarım eğer siz de güçlü kadın karakter, sevdiğini bebek gibi seven erkek karakteri olan mafyatik kitapları seviyorsanız bu kitaba kesinlikle şans verin derim. Şimdiden okuyacak herkese keyifli okumalar
SabıkalıSage Taylors · Ru Yayınları · 202517 okunma
Bu uzun ve güzel yorum için çok teşekkür ederim 🥰🫶🏼