Herkese Merhaba
Bugün sizlere Murad Ertaylan kaleminden Köprüler ve Duraklar kitabının yorumu ile geldim
Şubat ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 325 sayfalık bir kitap
Hayat, geçtiğimiz köprülerin ve beklediğimiz durakların toplamıymış... Hacklemenin bir sanat olduğunu düşünen Sophia’nın dünyasına davetlisiniz.
•Başta acaba klasik bir büyüme hikayesi mi? diyorsunuz ama sayfaları çevirdikçe karşınıza devasa bir siber dünya ve çok sarsıcı bir aile dramı çıkıyor.
•Hikâyenin merkezinde, Adelaide’de doğan ama kökleri Kıbrıs’tan Doğu Türkistan’a uzanan Sophia Drosopulos var. Sophia, gündüzleri kendi halinde bir genç kızken, geceleri dijital dünyanın karanlık dehlizlerinde 'Tisiphone' lakabıyla tanınan efsanevi bir hacker! Mülteci kökenli Drosopulos ailesinde, Baba George, Kıbrıs’tan Londra’ya, oradan Avustralya’ya savrulmuş; şimdi kedi oteli işleten bir adam. Anne Debra ise Doğu Türkistan’dan Laos üzerinden kaçan, vergi dairesinde çalışan ama girişimci ruhlu bir Uygur Türkü.
•Sophia'nın kendini bulma yolculuğunda ise Öğretmeni Jenny'nin yeri bambaşka; ona adeta bir rehber oluyor. Ailenin hayatına dokunan Dedektif Andy ve Sophia'nın gizemli dostları ise bu devasa kıtada kaybolmamasını sağlayan duraklar.
•Murad hocanın kalemiyle tanışma kitabımdı. Dili çok akıcı; olaylar geçmiş ve şimdiki zaman arasında ilerliyor. Hem 2018'den beri aileye destek olan polis teşkilatıyla siber suçların içine dalıyor, hem de Avustralya'daki büyük orman yangınlarının, Covid-19 ve pandeminin etkilerini ensenizde hissettiriyor. George’un kedi oteline gelen Peter ile yaptığı hatalar ise tam bir ders niteliğinde.
•Kitap şunu diyor: Hayat bir köprü ve durak oyunudur. Nerede durup, nereden geçeceğinizi bilmek sizi siz yapar.
•Köprüler ve Duraklar, sadece bir hacker hikayesi değil; aidiyetin ve dostluğun romanı.
Sizin hayatınızdaki en önemli köprü hangisiydi?
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ