❀︎︎Selamlarr. Nasılsınız, hayat nasıl gidiyor? Benim üzerimde en sevdiğim seriyi üçüncü kere okumanın neşesi ve aynı sonu üçüncü kere okumanın hüznü var.
❀︎︎Hemen konusundan bahsediyorum:
Eira ve ailesi kış bayramını geçirmek için büyükannesinin evine giderler. Bir gün Eira kardeşiyle ormanda gezerken uzun yıllar önce açılmış bir geçitten başka bir, evrene, feylerin dünyasına gider. Bizler de geri dönme çabalarını, orada kurduğu dostlukları, dönmeye çalışırken başına gelenleri okuyoruz.
⋆꙳•❅*°⋆❆.ೃ࿔*:・*❆ ₊⋆
❀︎︎Beni bilen bilir ben bu seriye ve yazarı danlayı inanılmaz severim. YANİ BİLMİYOSANIZ DA ÜÇÜNCÜ KERE OKUDUĞUMU SÖYLEYEREK ANLATMIŞ OLAYIM. Sınıftaki arkadaşlarım bile yani bıktı benim gümüş yürek aşkımdan. Neyse ne kadar sevdiğimi biraz anlattım şimdi kitap hakkındaki düşüncelerime geçelim.
⋆꙳•❅*°⋆❆.ೃ࿔*:・*❆ ₊⋆
❀︎︎İlk olarak yazım dili. Arkadaşlar bu kitabın inanılmaz bir yazım dili var. Ve yani bu ilk kitap! Nasıl bu kadar iyi olabilir aklım almıyor. Ayrıca damlanın tüm kitaplarını okumuş biri olarak da söylemiş olayım her kitapta da gelişiyor.
Ben bu kitabı okumadan önce bir booktuber ın kitabını okumuştum ve gerçekten sevmemiştim. Tüm booktuber ların kitapları böyle mi olacak yani diye okumaya başlamıştım gümüş yüreği. Ve ben bir kitaba düşük enerjiyle başlarsam o kitaptan zevk almamın imkanı yok. Ama ben bu kitaba bayıldım.
⋆꙳•❅*°⋆❆.ೃ࿔*:・*❆ ₊⋆
❀ ︎︎Karakter duygu durumları çok güzel işlenmiş. Mesela Eira kitabın başlarında bunalım, depresyon gibi bir ruh halinde. Ve siz onu o kadar iyi hissediyorsunuz ki... Fantastik bir dünyada geçiyor ama karakterlerde veya rastgele bir cümlede kendinizi bulabiliyorsunuz. Mesela üçüncü kitapta "Aldin... eve benzer." diye bir cümle var. Gerçekten de öyleydi benim içim. Gümüş yürek, benim kötü bir zamanda okuyup yeni bit evimin, arkadaşlarımın olduğu bir seri. Yani bu cümle aslında benim tarafımdan söylenmemiş ya da bana söylenmemişti. Ama ben bu cümlede kendimi buldum. (neden bu kadar uzattım bilmiyorum.)
⋆꙳•❅*°⋆❆.ೃ࿔*:・*❆ ₊⋆
❀︎︎Ve hiçbir detay, hiçbir şey boşuna değil. Her şeyin bir anlamı var. Hiçbir şey rastgele yazılmamış. Mesela Eira nın adının anlamı kar demek aynı zamanda merhamet anlamına da geliyor. Ve Nos'un Eira 'ya dediği şey şu "Merhamet sevgili Eira. Merhamet senin en güçlü yönün." Gibi gibi... Ya da bir söz, alıntı geçiyor bunu biz devam kitaplarında ya da ilerleyen sayfalarda tekrar görüyoruz, anlamını daha iyi kavrıyoruz. Ve bence bu şahane bir şey. Kitabın gerçekten üzerine düşünülmüş, emek verilmiş olduğunu hissediyoruz.
︎AYRICA bir yerde Nos un sesi betimleniyordu. Bende arkadaşıma dedim ki sesi ne kadar havalı. Kitap bu ses olmaz diyenlere söylüyorum: Nos un sesi çok havalı ve sesi var!!
⋆꙳•❅*°⋆❆.ೃ࿔*:・*❆ ₊⋆
❀︎︎Kısacası bu seriyi çok seviyorum, sıkılmadan milyon defa okuyabilirim. Başta Eira ve Zaina olmak üzere tüm karakterleri çok seviyorum. Lütfen herkes okusun. LÜTFEN SAÇMA ŞEYLER OKUMAK YERİNE BU SERİYE BİR ŞANS VERİN. Sanırım benim söyleyeceklerim bu kadardı. Eline sağlık Damla N. Archeron Görüşmek üzere <3
Yaş sınırı yok ≽^ ˕ • ྀི≼
✧Çok kısa bir not geçmek istiyorum. Bana youtube da hep kitabın sonu nasıl bitiyor, mutlu mu mutsuz mu, unutulmuş büyüler in şu hikayesinin devamı ne gibi sorular soruluyor. Cevaplıyorum ama sadece merak giderilsin diye mi soruyorlar, alacaklar mı anlayamıyorum. Yani okunsun diye cevaplıyorum ama aslında almıyorlarmış gibi hissediyorum. Bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.