···Okunma: 06 Şubat 2026 17:12 Kaygılarımız başarıya engel midir? Kaygısızlık alışkanlıkla kardeş midir?
Taze mezun bir doktorun 3 ameliyat hikayesinden oluşan bu ince kitap, bir günde okuduğum, okurken oldukça keyif aldığım bir eser olarak kitaplığımda yerini aldı. İlk görev yerinde ve ilk ameliyatlarında kafasındaki teoriyi pratiğe dökmekten çekinen ve kaygılanan doktorumuz, kendinden emin olmadan çıktığı her yolu başarıyla tamamlamıştır. Tıp kitaplarından edindiği bilgiyi pratiğe dökmeden önce o bilgileri loş ışık altında zar zor okumaya çalışıyormuş gibi hissederken, ameliyatlardan sonra o bilgilere tekrar dönüp baktığında satırların üzerine bir ışık düşmüş gibi aydınlandığını hissetmiştir. İşte tam o anda “öğrenme”nin ne olduğunu idrak etmiştir.
Bana okuma hazzını tattıran bu kısa hikayelerden oldukça keyif alıyorum. Can Yayınları’nın Lacivert Klasikler Dizisi’ni iyi ki biriktirmişim diyorum. Tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Not: Bu hikayeler sanıyorum ki aynı zamanda doktor olan yazarın kendi anılarıymış. Eğer öyleyse çok daha keyifli bir okuma oldu benim için.