2026 19. kitabı
Bir babaanne düşünün gezgin, seyyah, Tibet Dağlarında bulutlara dokunan, Sahra Çölünde deve sırtına binen, Şanghay'da robotlarla dans eden, Everest Dağına tırmanan, Brezilya'da karnaval maskesi takan, Japoya'da çay seremonisine katılan, Norveç'te kuzey ışıklarını izleyen, Mısır'da piramitlerin gizemini arayan, Antartika'da penguenlerle fotoğraf çektiren, torunlarına Kuzu Balıklarım diyen, süper babaanne. Ya kasaba açtığı kurslara ne demeli: ●Dikkat! Ayağını Sehpanın Köşesine Vurmama Kursu ●Kumandayı Duvara Fırlatmadan Sabretme Kursu ●Ayağını Yorğana Göre Uzatma Kursu ●Susamları Yere Dökmeden Yeme Kursu ●Kendi Söküğünü Dikebilen Terziler Kursu Ve daha niceleri... Balonla çatıdan inen babaanne Ezgiş'e bir ağaç dalı hediye eder. Ha bu ara soğanlı menemeni de çok sever. Babaannenin açtığı en ilhinç dernek de Çorabını Kaybedenler Derneği'dir. Bu dernek aramaktan asla vazgeçmemeyi öğretir insanlara. Çorap laboratuvarları, çorap dedektörleri ile derneğin üyeleri dedektiflik yaparak çorap tekini ararlar. ●Arayan bulur. Şifa aramaktadır. ●Hayatta hiçbir şey sıradan değildir. ●Dünya koca bir kitap gibidir. ●Aramaktan asla vazgeçme. ●Dünyayı değiştirenler sabredenlerdir. ●Dünyayı değiştiren şey, hayal gücünüzdür. Hayal ettikçe üretiriz. ●Çare durmakta değil aramaktaydı. Peki bir kuru dalla ne mi olacaktı. Macera Ezgiş'in hikayesinde... Çocuklara hayal kurmayı, aramaktan, düşünmekten, fikir üretmekten asla vazgeçmemeyi çok güzel örneklerle anlatan bu harika kitabı okumalı, okutmalısınız. Mert Arık; "Durmak fikri, hayali köreltir; yürümek, adım atmak, yardımlaşmak ufkunuzu genişletir" mesajını çocuklara mizahi anlatımla, etkili bir şekilde işliyor. Gerçek sihir dalda değil hayallerde gizliydi. O dal sadece bir kıvılcım, bir anahtardı. Dünya bir çorapla değişirse bir kuru dalla neler yapılmaz ki. Bir dalla ne yapabilirsin? Hadi sen de yaz? Hayallarine sınır koyma. Unutma! Hayaller, büyük buluşları besleyen vitaminlerdir. Çocuklara hayal dünyasının sınırları olmadığı tatlı hikayelerle anlatan kıymetli yazar Mert Arık'a, kelimeleri renklerin dünyasıyla buluşturan kıymetli çizer Serdar Turali'ye binlerce teşekkürler.
Şifayı Kaptık HastanesiMert Arık · Timaş Çocuk Yayınları · 2026164 okunma