2026 10. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 15:30
Biz Eskiden Burada Yaşardık; zihinde güçlü imgeler oluşturan anlatımı, tekinsiz atmosferi ve neyin hayal ürünü neyin gerçek olduğuna dair bilinçli bir belirsizlik yaratan kurgusuyla soluksuz okuduğum, etkileyici bir kitap oldu. Rahatsızlık hissi uyandıran karakterleri, gizem unsurları, ürpertici sahneleri ve okurun zihniyle oyun oynayan yapısı, hikâyeyi sürekli diri tutuyor. Farklı dönemeçlere evrilen, girdiği her patikada yeni soru işaretleri doğuran işleyişi ve gerilimi adım adım yükselten sahneleriyle dikkat çekiyor. Eve ve Charlie, eski evleri yenileyerek geçimlerini sağlayan genç bir çifttir. Büyük ve metruk bir evi satın alıp restore etmeye karar verirler. Bu evde geçirdikleri ikinci ayın sonunda, bir gece Thomas Faust, eşi ve üç çocuğuyla kapılarını çalar. Thomas, çocukluğunu geçirdiği bu evi ailesine göstermek istemektedir. İnsanları geri çevirmeye alışık olmayan Eve, Charlie’nin yokluğunda Faust ailesini kıramaz ve onları eve davet eder. Ancak kısa sürmesi gereken bu ziyaret; Eve’in gerçekliği sorgulamaya başladığı, satın aldıkları metruk evin adeta canlı bir varlığa dönüştüğü ve giderek büyüyen bir kaos ile zihinsel karmaşayı tetikleyen olaylar zincirinin başlangıcı olur. Paranormal unsurları, karanlık ve gerilimli atmosferi, gerçeklik sınırlarını zorlayan olayları ilgi çekici belgelerle harmanlayan bu roman; özellikle son bölümüyle pek çok okurda farklı duygular uyandırsa da, benim sevdiğim bir yapı sundu. Gerçeklik algısını bilinçli biçimde çarpıtan, düşünce sınırlarını zorlayan işleyişiyle bu tür kurgulardan hoşlananlara öneririm.
Biz Eskiden Burada YaşardıkMarcus Kliewer · Nox Yayınları · 2025197 okunma