Korktuğun Ne Varsa – Alex Finlay
Herkese selam
Korktuğun Ne Varsa, yüzeyde bir cinayet gizemi gibi başlasa da ilerledikçe geçmiş travmalar, aile içi suskunluklar ve saklanan gerçekler üzerinden daha duygusal bir hikâyeye dönüşüyor. Danny’nin suçlu bulunmasıyla başlayan süreç, Pine ailesinin peşini bırakmayan talihsizlikleri ve Matt’in geçmişle yüzleştiği karanlık araştırmayı takip ediyor.
Kitap genel olarak akıcı; bölümler kısa, anlatım sade ve sayfalar teknik olarak hızlı ilerliyor. Ancak ben hikâyenin içine tam anlamıyla girmekte biraz zorlandım. Merak duygusu tamamen yok değildi ama o “bir bölüm daha okumalıyım” hissi bende pek oluşmadı. Bu yüzden kitap elimde beklediğimden daha uzun süre kaldı.
Atmosferde hissedilen hüzün ve bastırılmış duygular güçlü bir zemin kuruyor. Fakat karakterlerle kurduğum bağ derinleşmediği için, ortaya çıkan gerilim de yer yer mesafeli kaldı. Finaldeki çözülme anlamlı olsa da duygusal açıdan çok sarsıcı bir etki bırakmadı; daha çok sakin bir kabulleniş hissi verdi.
Genel tabloya baktığımda, tamamen hayal kırıklığı yaratan bir kitap değil ama beklentimi de tam karşılamadı. Akıyor, okunuyor… fakat bitirdiğimde zihnimde uzun süre kalacak güçlü bir iz bırakmadı.