···Okunma: 28 Ocak 2026 00:00 Mahalleye yeni taşınan zengin bir ailenin tek oğlu Yekta Akıncı...
Ve kız kardeşi Hande ile aynı üniversiteye giden Beliz...
Bir gün okul çıkışında Hande, yağmurlu havada otobüse binmek istemediği için abisi Yekta'yı arar ve onları almasını ister.
Yolculuk boyunca dikiz aynasında Beliz ve Yekta'nın sürekli birbirlerini incelemesi sonucunda o günün gecesinde Yekta'nın instagramdan Beliz'i eklemesi ve bütün gece mesajlaşmaları sırasında bir duygusal çekim olur
Aradan belli bir zaman geçtikten sonra ilişkiler çok güzelken Yekta'nın aile içi sorunları, annesinin Beliz'i istememesi ve gün sonunda gelip kavga ettiği kişinin Beliz olması ama aralarını yinede düzeltmeleriyle 3 yılı devirirler.
Bu 3 yılın sonunda Hande'nin, Beliz'e abisinin bir kadınla çok yakın olduğu bir fotoğraf göndermesiyle Beliz hesap sormaya gider. Yekta ise ona inanmaması, kendi kafasında kurduğu hikayeye göre kavga çıkartması sonucunda büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Aradan geçen 10 günün sonunda Beliz'in hamile olması ve bunu Yekta'ya söyleyip sonucunda 'bebeğin kendinden olmadığına ve ona ayak bağı olacağını' söyleyip bu ilişkinin kopup bitmesine sebep olur.
Beliz'in evlilik dışı çocuğu olduğu için mahallede dedikodu yayılması, her gördüklerinde Beliz'i yerden yere vurmaları ve mahalledeki erkeklerin Beliz'e farklı gözle bakıp kızı darlamaları çok kötüydü.
Bazı olayların günümüzdede yaşanmasından dolayı kitaba da yansıtılmasını sevdim.
Kitapta Beliz'in ailesine hayran oldum kızları ne yaparsa yapsın arkasında dağ gibi durdular. Özellikle Aktan... Her zaman yanında olup, her sorununda destek çıkmasını sevdim kitaptaki favori karakterim kesinlikle Aktan.
Gerçekleri öğrendikten sonra Yekta ve Beliz adına çok üzüldüm. O kadar yıl boşa gitmesinin yanında ortada bir bebeğinde babasız büyümesi, arkasından laf edinmesi çok yanlış