·296 syf.····Okunma: 07 Şubat 2026 23:26 nerden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Çok güzel, çok özel bir kitap daha doğrusu hatırat okudum. Bir ömür nasıl bereketli, nasıl iyi niyet üzerine yaşanır hayretle okudum. Ayşe Hümeyra Hanım cumhuriyetin ilk başörtülü kadın doktoru. Hayatını hastalarına adayan bir kadın. Yorulmak, durmak nedir bilmeyen bir kadın. Kızılay görevlendirip Medine'de çalıştıktan sonra ayağını kutsal topraklardan çekmeyip 50 yıl boyunca Medine- Türkiye arasında mekik dokuyup hasta bakıyor. Hastaları onu çok seviyor, onun hastanede olmadığı zamanlarda üzülüyorlar. Yıllar geçiyor hayatlarına dokunduğu hastalarının ise doktor ablası oluyor, onlarla mektuplaşıp irtibatı koparmıyor. Disiplinli, eğitime önem veren bir aileden geliyor aynı zamanda. Bu kitap aynı zamanda Osmanlı'nın son dönemleri ve cumhuriyet'in ilk dönemlerine dair çok güzel bir bilgi kaynağı. Kitabı daha öncesinde okumadığım için pişmanım, şuan sınava hazırlanıyorken okuduğum için de mutluyum biraz da. Çok güzel bir kişilikle hanımefendi ile tanıştım, motivasyon kaynağı oldu. Dualarımda olacak hep. Mekanı cennet olsun