2026 4. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2026 00:00
Vâris Rachel Hawkins Yazardan önce Villa’yı okudum. Ama Varis bi tık altında kaldı bence. Okurun ters köşe olması istenen hiçbir kurguda ters köşe olamadım ben mesela Ana kahramanımız Camden ve eşi Jules gibi gözükse de (çünkü hikaye bu ikilinin ağzından dönüşümlü anlatılıyor) asıl kahramanımız Ruby! Çok zengin bir aile, kocaman bir malikane ve bu servetin içinde ormanda kaybolup sonra bulunmasıyla 3 yaşında meşhur olan, sonrasında 4 kere evlenip 4 eşini de talihsiz olaylarla kaybeden, şanssız, bahtsız, para da mutluluk getirmiyor canım dedirten Ruby! Ruby 4 eşini de kaybedince bu kadar varlığı kime bırakayım derdiyle bir çocuk evlat edinmiş ve nihayetinde tüm mirasını evlat edindiği oğlu Camden’a bırakmış. Annesinin ölümü sonrasında Camden malikaneye dönmek zorunda kalıyor ve tüm aile sırları ortaya dökülüyor. Gizem gerilim türünde. Okurken gerilmedim, gizemli olarak yansıtılan hiçbişey bana gizemli gelmedi. Evet akıcı, sürükleyici bir anlatım, belki de Villa’dan sonra bir tık fazlasını beklediğim için tatmin olamamışımdır.
VârisRachel Hawkins · Olimpos Yayınları · 202560 okunma