Epstein olayı bana göre sadece bir suç dosyası değil, insanlıgın öldüğü bir tablo. Baya insanın içini ürperten bir şey. Adam dışardan bakınca zengin, güçlü, elit çevresi olan biri ama perde arkasında yaptığı şeyler korkunç ve karanlık. Küçük yaşta kızları para, hayal, kariyer vaadiyle kandırdığı ortaya çıkıyor. Ve bu olay bir kere olup biten bir şey değil, yıllarca süren bir düzen gibi.
En rahatsız edici tarafı şu; böyle şeyler tek kişinin yapabileceği şeyler gibi durmuyor. Yanında ona yardım eden insanlar var, hatta bunun organize bir yapı olduğu konuşuluyor. Maxwell denilen iğrenç yaratığın hapse girmesi de zaten bunun tek kişilik bir olay olmadığını gösteriyor.
Bir de adamın çevresine bakıyorsun, aşırı güçlü ve ünlü insanlar. Bazıları sadece tanışıklık diyor, bazıları tamamen reddediyor. Ve bu listede yılarca kendimize idol olarak kabul ettiğimiz, taktir ettiğimiz isimler var ama yine de insanın aklına şu soru geliyor: Gerçekten her şey ortaya çıktı mı, yoksa bazı şeyler kapandı mı?
Ve bence en tuhaf kısım ölümü. 2008 tutuklanıyor hafif bir cezayla serbest bırakılıyor sonra 2019 tutuklanıyor, ve hapiste ölü bulunuyor. Resmi açıklama intihar ama güvenlik kameralarının çalışmaması falan olunca insan ister istemez şüphe ediyor. Çünkü bu kadar güçlü bağlantıları olan birinin ölümü doğal olarak insanlara garip geliyor.
Şunu da düşünüyorum; olay zaten gerçek haliyle bile korkunç. Ama internet bunu daha da karanlık hale getirip bazen kanıtlanmamış şeyleri de içine katıyor. Bu yüzden neyin gerçek neyin söylenti olduğunu ayırmak zorlaşıyor.
Genel olarak bu dosya, Güç ve para bazen insanın yapabileceklerinin sınırını gerçekten korkutucu yerlere götürebiliyor...