Müslüman kimdir?
Allah'tan korkan, tertemiz kalptir. Bu kalpte günaha, zulme, kine, hasede yer yoktur.
Alıntı
1.737 Gösterim
Bu tanıma uyan müslüman sayısı için yorum yapmaktan kaçınıyorum hocam. 🤔
Maalesef..
Bence müslüman; Ezan duyduğunda sadece kulağı değil, kalbi irkilen; secdeye vardığında yere değil, yüklerinden arınmış bir ruhla Rabbimin huzuruna kapanandır. Müslüman, kusursuz olduğu için değil; her düştüğünde başını yine aynı kapıya koyabildiği için Müslümandır. Affı bildiği kadar utanmayı da bilen, gücü yettiğinde dahi merhameti seçen, kimse görmezken de doğru kalabilendir. Müslüman, gecenin en sessiz vaktinde içini dökebilecek bir Rabbi olduğunu bilen; acıdan kaçmak yerine onu sabra dönüştürmeye çalışan bir kalptir. İslam onun üzerinde bir etiket değil, yürüyüşünde edep, sözünde incelik, susuşunda da hikmettir.
Çok güzel bir tarif ama bana biraz iddialı geldi. Çünkü Kur’an insanın kusursuz olduğunu değil, hatasını fark edip Rabbine yönelen bir kalbe sahip olması gerektiğini anlatır. “Onlar bir kötülük yaptıklarında ya da kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı hatırlayıp hemen günahları için bağışlanma dilerler…” (Âl-i İmrân 3/135) Müslüman hatasız kalp değil, düştüğünde Allah’ı hatırlayan ve samimiyetle tevbe eden kalptir.