Ali Küçük Hocam..
Şu camiada mutedil, kimseye dokunmamış, kırmamış, kendi halinde Islam'i, Kuran'ı, Tefsiri ve Hadisi sevdirmiş, muvahhid ve mucahid bir garip.
Tefsir okuyup da Ali Küçük hocayi bilmeyen çok azdır. Kendisini orta yaşlı ablalar ve abiler sagir hoca diye bilirler radyodaki tefsir derslerinden. Oyleymis yani. Ben de tarif ettiğimde "heee sen sagir hocayi diyorsun" dediklerinde öğrendim.
E ama adam sagir degil ki niye oyle geçiyordu sorusunun cevabini Arapça öğrenmeye başladığımda alacaktım. صغير sagir Küçük demek. Ali Küçük olmuş mu size Ali Sagir :)
Günümüzde yaşamış ve tefsirini de gunumuzle kiyaslayarak yaptiğı icin ayetler bambaska bir ahenk buluyor örneklerinde.
Okudukca okuyasiniz geliyor. Biz elhamdülillah 12 cildin 1. Cildini 1.5 yilda okuduk. Belki de daha fazla
Ne kaldi canim bitmesine 11 ciltcik
Öyle ama okurken cok lezzet aliyoruz be. Oyle boyle değil. Keske kelimelere dokebilsem.
Iyisi mi siz de edinin ve okuyun ve siz de kelimelere dokemeyin. Bol bol dua edin Ali Küçük hocama da sevab pointlerini arttırın.
Hos saliha evladlari ( #rumeysakucuk ve #nesibekucukcansever) onun amellerini devam ettiriyorlar ama onun sadaka i cariyeleri de sevablarini arttirsin. Rabbim cok sevdiği Rasulune komsu eylesin.
Öldüğünde bile bana öğrettiği cenaze toreni için bile bendeki hakkı büyüktür. Rabbim hakkını verenlerden eylesin.