GÜZ SARMALI ~VECD
Yazarı: Payell
Yayınevi: Müptela
Sayfa Sayısı: 448
Merhaba. Serinin son kitabı. Hadi gelin bir bakalım neler var?!
Ayşem planladığı yolda ilerlerken planın sadece kendisi tarafından yapılmadığını fark etti. Gülefşan ablasının hikâyesini Doğan abisinine aktarırken, Doğan duydukları karşısında üzüldü yaşadığı sarsıcı gerçekle Ayşem'in kendilerinden vazgeçmesine kırılırken bir ders verme niteliğinde kendini İstanbul'a attı. Bedeni İstanbul'da olsa da kalbi Ayşem'deydi. Sevgili karısının gururunu da inadını da biliyordu. Ayşem ona gelmeyecekti. Ayşem ona anlatmayacaktı. Ayşem yine içine atacak yine kendini yakacaktı. Ama Doğan'a gelmeyecekti. Çünkü Ayşem'e göre suçlu artık Doğan'dı. Terk etmişti, kalsaydı belki düzelirdi diye düşünen bir kadındı Ayşem. Acısını içinde yaşayan kadındı. Sevince bencil olan kadındı. Gülperi'yi sevmişti. Arkadaşıydı, kardeşi yerine koymuştu. Çocukluğunun geçmeyen yarası olarak kardeşi ellerinden kayıp gitmişti. Şimdi ise Doğan bırakmıştı. Ayşem'i sevdikleri hep bırakıyordu. Ayşem'e ise koca bir özlem kalıyordu. Kimse anlamıyordu, ama genç kadın çok yorulmuştu. Ruhu yorgun bir kadındı Ayşem. Seneleri sevdiklerinin acılarını görmemek için korku dolu bekleyişler ile geçen kadındı.
Gerçeklerin açığa çıkması ile düşmanları tarafından etrafları sarılırken Doğan'ı bulacak kurşunun önüne atılan kadındı Ayşem. Sevgisi büyük sevdası büyüktü. Doğan Ayşem'i o şekilde gördükten sonra etraflıca düşünüp bir karar verdi. Kendini tekrar Urfa'da bulduğunda aslında buradan hiç gidemediğini Doğan dışında kim biliyordu.
Helin ise annesinin azarından fena halde çekiniyordu. Nagehan Hanım bir kızını daha Berguzar Hanım'ın konağına gelin ediyordu. İki kızıda elti olup abi kardeşle evlenirken tek düşündüğü kaynanaları idi. Ayşem ise son günlerin akışına kaptırmıştı kendini. Rüyasına gelen Gülperi ile hayatı farklı bir boyuta ulaşır iken zamanla herkes hanımağalığın ne olduğunu Ayşem'den öğrenecekti.
Mutlu sonlu kurguları seviyorum. Mutlu son hayranı iseniz tavsiye edilir.
Kitaptan Alıntılar
*"Biz... İkimiz yıllar önce aşkı tattık. Ama sen geldiğinde kara sevdayı yaşamaya başladık. Anlatınca basit oluyor, özlüyorsun falan filan. Özlemiyorsun Ayşem... Dünya üzerindeki milyonlarca kadının varlığını unutuyorsun da bir çift gözün esiri oluyorsun. Kalbin solunda atmıyor, geldiğin yerde atıyor ve seni oraya çağırıyor. Beni nasıl beş koca sene bırakıp gittiğin ve hiç arayıp sormadığın, benim de neden ardına düşmediğimin gerçeği bu Ayşem, uçarı bir aşkın pençesinde takılı kalmışız. Aşk çok acımasız ama kara sevda amansız..."
*"O güzel kalbinden gelip geçmeyenler çok şanslı. En şanslısı da benim."
"O şans bana ait. Kalbimin sancak taşıyan adamısın sen."
*"Kadınlar ve erkekleri akrep ve yelkovana benzetiyorum. Biri kaçıyor, diğeri hep kovalıyor."
Etrafı tarayan bakışları Ayşem'e döndü Günay'ın. Kaşları birleşerek ne demek istediğini anlamaya çalıştı ama net olarak bir anlam çıkartamadı. "Ve?"
"Mutlaka ortak bir karar vardır çünkü akrep ve yelkovanın da buluştukları anlar var."
Güz Sarmalı 2Payelll