···Okunma: 08 Şubat 2026 20:19 Hüseyin Hilmi bin Said (rahmetullahi aleyh) buyuruyorlar ki; Se'âdet-i Ebediyyeyi okumak büyük seâdetdir.
Se'âdet-i Ebediyye kitabı bu asrın mürşid-i kâmilidir buyuruyor mübarek hocamız. Bir mü'min, bir mürşid-i kâmile kavuşmazsa îmânını kurtarsa bile zor kurtarır. Bir mürşid-i kâmil, Hindistan'da olsa, bir mü'minin nesi varsa satıp, o zâtı bulması lâzımdır. Onlar Peygamber vârisleridir. Böyle bir vârise kavuşmayanın imânını kurtarması mümkin değildir buyuruyorlar.
~Mübarek merhum hocamız buyuruyor ki:
Tam İlmihâl Se'âdet-i Ebediyye kitabını, islâm âlimlerinin eserlerinden tercüme ederek hazırladık, içinde hüküm bildiren bize ait bir kelime yoktur. Bu yüzden çok kıymetlidir. Bu kitabı çok okumalı. Ben de devamlı okuyup istifâde ediyorum.
[Tam İlmihâl Se'âdet-i Ebediyye kitabı binlerce çiçekten toplanmış süzme bal'dır. Şimdi seâdete kavuşmak için İslamiyet'i öğrenmekten ve tatbik etmekten başka çare yoktur. Bu seâdete 3. kez kavuşturana şükürler olsun. Her müslümanın başucuna koyup aklına takılan her soruyu kitap içerisinden araştırıp öğrenmesi için bu kıymetli eseri defalarca okumasını tavsiye ederim.]
•Nimete kavuşana âfiyet olsun!