2026 14. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 18:18
• Kitapla ilgili söyleyeceğim ilk şey, çok beğendim. Bir haftaya yayarak, sindire sindire okumam; her bölümde farklı duyguları yoğun yaşattı ve birçok konuda farkındalığımı arttırdı. Kitabın diline ve anlatımına alışmam ve dikkatimi vermem ilk 50–60 sayfamı aldı. Sabır istiyor arkadaşlar; bence bu sabrın sonunda çok güçlü farkındalıklar kazandırıyor. • Kitabın konusu genel olarak şöyle: Bilim insanı olan Eilish, eşi ve dört çocuğuyla normal bir aile düzenine sahip ve hayatını olağan bir akış içerisinde yaşamaktadır. Kocası Larry, öğretmenler sendikasında yöneticidir. Bir akşam eve gelen iki polis, Larry’i gözaltına almak zorunda olduklarını söylerler ve bu gözaltından sonra Eilish kocasından bir daha haber alamaz. Ülke de giderek otoritesini artıran iktidar, kurduğu baskıcı polis teşkilatıyla karşısında duran, baş eğmeyen herkesi -çocukları bile- tutuklar. Halk ise bu baskıya dayanamaz, kendi direnişini ortaya koyarak karşılık verir ve ülke kaçınılmaz bir savaşa sürüklenir. Eilish, dört çocuğunu bir arada tutmaya çalışarak ve her şeyin düzeleceğine, kocası Larry’nin eve döneceğine olan inancını kaybetmeden bu savaşa direnir. Bu direniş, onu aldığı kararların sorumluluğunu taşımak zorunda bırakan bir noktaya sürükler… • Bu kitaba neden “distopya” diyenler var, anlamış değilim. Bana göre çok gerçek ve yaşanmış bir hayat anlatılıyor. Savaşın getirdiği tüm çirkinlikleri, toplumdaki bireylerin nasıl fırsatçı olabildiğini, yaşadığın vatanı bırakıp gitmenin ne kadar zor olduğunu ve aile bağlarını güçlü tutmanın önemini kitap çok iyi işlemiş. Anlatım tarzına alıştıktan sonra kullanılan dil, betimlemeler ve edebi derinlik beni gerçekten mest etti. Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Peygamberin ŞarkısıPaul Lynch · Delidolu Kitap · 20241,914 okunma