Herkese selam
Vi Keeland’ın kalemini sevdiğim için Parçalanmış’a da merakla başladım. Genelde romantik kurgularıyla bildiğimiz bir yazardan bu kez psikolojik gerilim okumak baştan ilgimi çekti. Daha ilk sayfalarda Meredith’in eşini kaybettikten sonra suçluluk ve yasla giderek takıntıya dönüşen ruh hâlinin içine girmek gerçekten etkileyiciydi. Yaptığının yanlış olduğunu bilse de duramaması, mesleki etikle kişisel duygular arasında sıkışması ve Gabriel’le kurduğu o rahatsız edici bağ kitabın en güçlü tarafıydı. Karakterlerin kusurlu ve kırılgan olması da hikâyeyi klasik bir romantikten çıkarıp daha karanlık bir yere taşıyor.
Olaylar ilerledikçe geçmişten gelen sırların birbirine bağlanması merakı diri tutuyor ama final kısmında verilen duygu, baştaki o karanlık atmosferle tam örtüşmedi. Son bölüm bende daha farklı bir etki bırakacakmış gibi hissettirdiği için kapanış biraz zayıf kaldı. Yine de karakter psikolojisinin işlenişi ve akıcı anlatımı sayesinde okurken kopmadım; bitirdiğimde tamamen silinmeyen, üzerine biraz düşündüren bir hikâye olarak kaldı.
Benim için çok güçlü başlayıp finalde etkisini bir miktar kaybeden ama yine de okunmaya değer bir kitaptı.