Kırk Nefeste Söylenen Bir Aşk
2026 13. kitabı
“Bülbülün Kırk Şarkısı”, İskender Pala’nın dilindeki zarafetle aşkın ve arayışın derinliğini bir araya getiren bir eser. Bülbül ile gül arasındaki kadim anlatı, bu kitapta yalnızca bir masal gibi değil; insanın içindeki özlemin, yanmanın ve vuslat arzusunun dili gibi işleniyor. Metnin şiirle örülü havası, okuru hızla tüketilen bir hikâyeden çıkarıp, ağır ağır içine çekiyor. Okurken kelimeler değil, hâller konuşuyor sanki. Yazar, klasik edebiyatın sembollerini bugünün kalbine yabancı düşürmeden taşıyor. Her “şarkı”, insanın başka bir hâline dokunuyor: bekleyişin sabrı, sevmenin inceliği, ayrılığın terbiye edici tarafı… Aşk, burada yalnızca romantik bir duygu değil; insanı dönüştüren, eksilten ama olgunlaştıran bir yol olarak duruyor. Bu yüzden kitap, okuyana sadece bir hikâye anlatmıyor; içe dönük bir muhasebeye de kapı aralıyor. Eser bittiğinde geriye tatlı bir hüzün kalıyor. İnsanın kalbinde, söze dökülemeyen bir sızı gibi… “Bülbülün Kırk Şarkısı”, bir çırpıda okunup geçilecek bir kitap değil; ara ara dönüp altı çizilecek, bazı cümlelerinde durup susulacak metinlerden. Okur, kitabı bitirirken bülbülün sesini değil; kendi kalbinin içindeki kırık ezgiyi duymuş gibi oluyor.
Hz. Muhammed (sav) için Bülbülün Kırk Şarkısıİskender Pala · Kapı Yayınları · 202413,5bin okunma