❝Saka kuşu son gözyaşını döktüğünde şarkı söylemeyi bırakırdı❞
𓆩ꨄ︎𓆪
Saka ve Sanrı’nın konusunu genel olarak çok sevdim. Zaten Maral Atmaca’nın yazım tarzına yabancı değilim, bu seriyi kitap olmadan önce Wattpad’de okumuştum. O yüzden olayların nasıl ilerleyeceğini bildiğim için kitap oldukça akıcı geldi, zorlanmadan okudum.
Kitabın konusa gelecek olursak;
Rengin'in aynı anda hem Duha’yı hem de Karun’u idare etmesiyle başlıyor. İkisi de birbirinden habersiz şekilde Rengin’le birlikte. Duha bunu öğrendiğinde ise olayı gurur meselesi yapıyor ve Rengin’in Karun’la mutlu olmasını engellemek için oldukça kalleş bir plan kuruyor.
Planı şu: Karun’un haberi bile olmadan, onun kimliğini kullanacak bir adam bulup tanımadığı bir kadınla evlendirmek. Bulduğu adam ise tam para için her şeyi yapabilecek türden. Üstelik evli ve hamile bir karısı var, kadının düşük riski olmasına rağmen bunu bile umursamıyor. Sahte bir kimlikle kendini Karun Kalender olarak tanıtıyor, Bige’yi kendine âşık ediyor ve onunla evleniyor.
Gerçekler evlendikleri gün ortaya çıkınca Bige için her şey bir anda yıkılıyor. Sadece onun hayatı değil, adamın gerçek karısının hayatı da altüst oluyor. İhaneti öğrenen Elay bebeğini kaybediyor ve akıl sağlığını yitiriyor.
Bige yaşananlardan sonra İstanbul’a gitmeye karar veriyor, hatta elinde boşanma belgeleriyle gidip Karun’dan ayrılmak istiyor. Ancak Karun’un nişanlısı Rengin’in verdiği bir röportajda Bige hakkında ağır konuşması ve Duha’nın da etkisiyle bu kararından vazgeçiyor. Olaylar da tam olarak bundan sonra daha karmaşık bir hâl alıyor.
.....
Karakterler konusunda da ilk kitap için gayet dengeli bir anlatım vardı. Yoğun bir karakter kalabalığı yoktu, bu da hikâyeyi yormadan takip etmeyi sağladı. Serinin ilerleyen kitaplarında sürekli yeni karakter ekleneceğini bildiğim için ileride biraz zorlayıcı olacağını düşünüyorum ama bu kitap özelinde böyle bir sorun yoktu.
Karakter ilişkileri özellikle hoşuma gitti. Korumaların Bige ile olan konuşmaları ve aralarındaki dinamik çok keyifliydi. Ama en çok Bilge ile Kadem’in dostluğunu okumayı sevdim. Aralarındaki samimiyet ve doğal bağ, kitabın en sevdiğim kısımlarındandı.
Duha ve Karun arasındaki o çocukça ama hafif düşmanca gerilim de okumayı eğlenceli hâle getiren detaylardandı. Güç savaşı ciddi bir konu olmasına rağmen aralarındaki atışmalar kitabı boğmamış, aksine tempoyu canlı tutmuş. Genel olarak ağır, karanlık bir kurgu kurulmak istense de kitap oldukça eğlenceli ilerliyor.
#296947982#296493262
Bu kitabın serinin ilk kitabı olduğu çok belli. Daha hafif, daha “tatlı” ilerliyor. Ama devamında işlerin sertleşeceğini biliyorum. Daha fazla acı, daha çok karanlık, özellikle Bige ve Karun’un toksik ve dengesiz ilişkilerinin çok daha derin işleneceği bir süreç geliyor. Bu kitap daha çok altyapı hazırlığı gibi, asıl ağırlık ilerleyen kitaplarda ortaya çıkacak.
Genel olarak bakınca, Sakal ve Sanrı seriye giriş için başarılı ve keyifli bir kitaptı.
....
❝Çektiğim acı bile gerçek olmayan bir adam içindi.❞
❝Ne demek bir başkasının karısıyım?
Onunla evlendim, bir başkasıyla değil.❞
❝Onunla evlenmiştim ama kocan ben değilim diyordu.❞
❝Haberim olmadan evlendim mi?
Si*eyim, bu nasıl olurdu!❞
Şarkı Önerileri;