···Okunma: 07 Şubat 2026 23:53 İskender Pala'dan okuduğum Azdahak; tarihî eksenli, sürükleyici bir roman..
Başta karmaşık gelen kitap okudukça parçaları birleşen yapboz gibi. İnsan doğasının karanlık yüzüne, inanç ve zulüm arasındaki karmaşık ilişkiye dair bir roman olan Azdahak bireyin bu döngü içindeki rolünü de ustalıkla aktarıyor.
Kitabın konusu çok katmanlı, merak duygusunun sürekli diri tutulduğu, şiirsel bir üslupla karakterler zenginleştirilmiştir..
Gökyüzünde beliren bir kuyruklu yıldızın halkta merak ve korku oluşturması, kuyruklu yıldızın yanlış yorumlanması ve saraydan belli bir zümrenin bu olayı kendi pis işlerine alet etmesi; insanlığın ne kadar alçalabileceğini gözler önüne seriyor. Ayrıca saray, saray çevresi, hırs, şiddet, aşk, adalet ve din temaları işlenmiş.
Yazarın yer yer olay içerisinden sorular sorup dünyanın adalet anlayışını sorgulaması ile harika bir yapıt. Romanda sürekli sürpriz bir olayın olması sürükleyiciliğini arttırıyor. Akıcı, anlaşılır ve severek okuduğum bir roman oldu tavsiye ederim..
"Bunca kargaşa içinde insan nasıl huzurlu olabilir?"