·179 syf.····Okunma: 09 Şubat 2026 20:26 Edinburgh’ta bir kütüphane de yaşamını sürdüren biz kedinin gözünden okuyoruz kitabı.
Nietzsche okuyan, pastırma yiyen, insanların kusurlarını bilen ama yargılamayan, öğrencilere eşlik eden, hepimizin söylemek isteyipte söyleyemediği her şeyi yüksek sesle düşünen bir kedi. Yalnızları, düşünenleri, kitaplara sığınanları… Sadece izliyor, bakıyor, onların fark etmediği her ayrıntıyı gözler önüne seriyor. Aslında sessizliğin ardındaki çığlıkları anlamaya çalışıyor.
Yazardan yaptığım ilk okuma. Dili akıcı ama bir o kadar da felsefi. Sakin ama düşünceli bir roman. Çayınızı yudumlarken sayfalarında kaybolacağınız, dinleneceğiniz bir kitap. Ben çok severek okudum.