2026 12. kitabı
Merhaba kitap dostlarım Bugün sizlerle Aslı Neşe Kutluay’ın kaleme aldığı Derin Kesi ile geldim. Aysuda küçüklüğünden beri doktor olmanın hayalini kurar. İstanbul’da tıp fakültesini kazanmasıyla hayatı değişir; kalabalık bir şehir, hastane koridorları ve uykusuz nöbetlerle dolu yeni bir başlangıç… Bir sabah vapurda karşılaştığı o çift göz, bu yoğun hayatın içinde unutamadığı bir ana dönüşür. Günler sonra aynı hastanede yeniden karşılaştığı Pars ile kahve molaları ve nöbetler arasında yavaş yavaş bir bağ oluşmaya başlar. Aysuda ve Pars’ın yolları küçük tesadüflerle kesişir; fakat mesele sadece karşılaşmaları değildir… Doğru zamanda doğru kararı verememeleri, Aysuda’nın çocukluktan gelen kırgınlıkları ve Pars’ın ailesinin etkisinde kalması hikâyeye duygusal bir gerçeklik katıyor. İki gencin yıllar süren gelgitleri boyunca en çok hissettiren şey, insanın kendi hayatını seçebilmesinin ne kadar zor olduğu. Bazen sevmek yetmiyor, cesaret de gerekiyor. Peki bazı karşılaşmalar gerçekten tesadüf mü, yoksa hayatın ince bir planı mı? — Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve çekiliş sayesinde bana nasip oldu Akıcı dili sayesinde merak duygusu hiç düşmüyor. 128 sayfalık, bir oturuşta okunabilecek tam bir çıtır-çerezlik kitap. Kısa ama iz bırakan bir hikâye arayanlara tavsiyemdir Puanım: 8/10
Derin KesiA. Neşe Kutluay · Az Kitap · 202529 okunma