2026 17. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 08:56
Sasuke Natsukawa'nın kaleminden #kitaplarikurtarankedi adlı kitap fantastik kurgu olarak geçiyor olsa da bence masal diliyle yazılmış felsefi bir roman. 157 sayfadan oluşan okunması kolay harika bir kitaptı. Rintaro, dedesinin ölümünden sonra onun sahaf dükkânında tek başına kalır. Dükkân kapanacaktır; Rintaro hem yas içindedir hem de hayata karşı çekingen ve içine kapanıktır. Tam bu sırada dükkânda konuşabilen, kendinden emin ve bilge bir kedi ortaya çıkar. Kedi, Rintaro’dan kitapları kurtarması için yardım ister. Ve kurgu buradan sonra başlar… (Kurgu çok güzel samimi idi ama anlatmayacağım) Her bölümde aslında şu soruyu soruyor: Kitaplar neden okunur ve biz onları nasıl okuyoruz? Hikâye; cesaret, yalnızlık, sadakat ve okumanın bir sorumluluk olduğu fikri etrafında ilerler. Masalsı bir dil kullanır ama derdi çok gerçektir: Kitapları kurtarmak, aslında insanın kendini kurtarmasıdır. İçinizi ısıtacak, dinlenmek ve iyi hissetmek istediğiniz bir dönemde tercih edebilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ediyorum, okuyun Kitaplar en iyi dostlarınız olsun
Kitapları Kurtaran KediSosuke Natsukawa · Athica Yayınları · 20253,514 okunma