2026 12. kitabı
#okudumbi̇tti̇ "Adına hayat dediğimiz şey, yolumuza çıkan köprülerin ve durakların toplamıdır. Hangilerinden geçtiğimiz ve nerelerde beklediğimizdir bizi biz yapan..." "Üstünde yaşadığımız gezegende hayatın kendi kendine oluşması imkânsız,böyle harikulâde bir denge için bir yaratıcı gerekir." "Dünyanın sonunun geldiğini anlamıyor musunuz? Bu gezegen büyük bir hızla yaşanmaz oluyor." Merhaba kitap dostlarım.Bugün size değerli hocam Mert Taylan'dan okuduğum #köprülerveduraklar kitabıyla geldim.@octopusyayinevii tarafından yayımlanan eser insanı yer yer hüzünlendiren yer yer umutlandıran bir kurguya sahip. Yaşadığımız çağ maalesef hepimizi olumsuz etkiliyor,geleneklerimiz,etik değerlerimiz teknolojinin hızla ve hesapsızca gelişmesi yüzünden kaybolmaya, insanlık daha çok sorgulanmaya,aile değerleri tersyüz olmaya başladı.işte böyle bir ortamda içimi sıcacık eden bir roman okumak bana iyi geldi.Ne olursa olsun birbirlerine bu denli güçlü duygularla bağlı bir aileyi okumak çok hoştu. Kitap aidiyet,kimlik, göç,pandemi gibi birtakım temalara yoğunlaşmış oldukça derin anlatıma sahip.Köprüler insanların tercihlerini,duraklar ise bekledikleri yeri işaret ediyor. Konusuna gelince,yazar bizi Avustralya'da yaşama tutunan bir göçmen ailesi ile tanıştırıyor.Ailenin annesi Debra asıl adı Dilruba, Uygur Türkü ve babası George Kıbrıs Rumu,asıl adı Georgios.Bu iki insan sürgünde tanışıyorlar ve aşık olup evleniyorlar,kızları Sophia ile başlıyor kitap.Teknoloji ile arası çok iyi olan Sophia elit hacker olmak istiyor.Yazar onun 13 yaşındaki çocukluğuna inerek o dönem yaşananları anlatıyor. Sıcacık birbirine bağlı bir aile, ancak hem ekonomik hem sosyal bir baskı altındalar.Depra bir memur,iş yerindeki ırkçı tavırlara dayanamayacağını düşündüğü için kendi işini kurmak istiyor, fakat uyuşturucu çetelerinin ortasında kalıyor. Yine George işlettiği kedi motelini büyütmek için yanlış tercihler yapıp yanlış köprülerden geçiyor.Bir gün motele Peter isimli bir adam geliyor ve motelin arka bahçesini kiralamak istiyor.George adamdan hiç hoşlanmamasına rağmen maddi sıkıntılarından dolayı kabul ediyor her şey bundan sonra başlıyor.Okumanızı tavsiye ederim.
Köprüler ve DuraklarMurad Ertaylan · Octopus Yayınevi · 202617 okunma