2026 5. kitabı
Maud Ankaoua’nın bu kitabı, klasik bir kişisel gelişim kitabı gibi başlamıyor. Daha çok “hayatın içinden” bir hikâye anlatıyor ve okuru, fark etmeden kendisiyle yüzleştiriyor. Ana karakterin yaşadığı kırılma noktası; hayatın koşturmacasında kaybolmuş, başarıya odaklanmış ama içten içe tükenmiş birçok insanın aynası gibi. İnsan bazen her şeye sahipken bile kendini kaybetmiş olabiliyor. Ve asıl mesele hayatı yeniden seçmek. Anlatımı akıcı, dili sade ve duygusu güçlü. Özellikle bazı bölümler insanın içine oturuyor çünkü okurken “bunu ben de yaşıyorum” dedirtiyor. Kitabın en güçlü yanı, motivasyon cümleleriyle gaz vermekten çok; küçük farkındalıklarla insanı yavaş yavaş uyandırması. Paris'te yaşayan işkolik Maelle' nin kanser olan arkadaşı sayesinde Nepal'e yolculuğu ve anda farkındalıkla kalmayı öğrenmesi artık eski Maelle olmadığını fark etmesinin hikayesi.. Yolculuk biraz uzun gelse de severek okudum. #maudankaoua #bugünkalanhayatımınilkgünü #pasajyayınları #carpedíem #bestseller
Duygu ve Düşünce
Bugün Kalan Hayatımın İlk GünüMaud Ankaoua · Yan Pasaj Yayınları · 20238,1bin okunma