Gücün Bedelini Ödeyerek Kazanmak
2026 12. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 23:12
Solo Leveling, farklı hikâye yapısıyla beni çok hızlı içine çekti ve daha ilk ciltten başkarakterle güçlü bir bağ kurmamı sağladı. İlk ciltte, “insanlığın en zayıfı” olarak anılan E seviye avcı Sung Jin-Woo’nun hayatının kırılma noktasına tanıklık ediyoruz. Annesinin hastane masrafları ve kardeşinin okul giderleri nedeniyle, sürekli yaralanmasına rağmen avcılığa devam etmek zorunda kalması, bu mesleğin onun için yalnızca bir geçim kaynağı değil, bir mecburiyet olduğunu açıkça gösteriyor. Acılarını dışa vurmayan, arkasından konuşulanları duysa bile yoluna devam eden ve yılmadan mücadele eden bir karakter portresi çiziliyor. Derinlikli şekilde işlenen bu tür “yükseliş” hikâyelerini okumayı her zaman sevmişimdir. İkili zindanda herkes tarafından küçümsenen Jin-Woo, avcılığın yalnızca fiziksel güçten ibaret olmadığını çok net bir şekilde kanıtlıyor. Zekice düşünmek, gerektiğinde fedakârlık yapabilmek, cesur kararlar almak ve son ana kadar vazgeçmemek… Gerçek kahramanlığın tanımı tam olarak burada karşımıza çıkıyor. Bu duruşu sayesinde de onun için ikinci bir şansın kapıları aralanıyor. Başkarakterin bir anda aşırı güçlenmesi yerine, emek vererek ve zaman harcayarak adım adım güç kazanması ise hikâyenin en sevdiğim detaylarından biri oldu. Bu gelişim sürecine tanıklık etmek, okuma deneyimini çok daha motive edici ve tatmin edici hâle getiriyor. Çizgi roman okumaya ara verdiğim için renkli baskı okumak benim için ayrıca keyifliydi; ancak fiyatına kıyasla kuşe baskı olmaması küçük bir hayal kırıklığı yarattı. Gerek çizimleri gerek hikâyesiyle beni ilk ciltten etkisi altına alan bir seri oldu. Konusunu da oldukça sevdiğim için, diğer ciltleri de alıp hızla okumayı düşünüyorum.
Solo Leveling - Cilt 1Chu Gong · Komikşeyler Yayıncılık · 2024404 okunma
Animesinide izle o da çok keyifli
Selenay Sarıkaya Daban
İzlemeyi düşünüyorum teşekkürlerrr ☺️