Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir :)
Bu çağın hastalıklarından biri de insanların çok derinlikli gibi davranması. Kime dokunsan derin, kimi sorsan sıradışı, herkeste bir “ruhumun yükünü kaldıramıyorum” edası. Böyle olan insanların içinde basit ve dümdüz biri olmak için adeta savaş veriyorum. Çünkü derinlikli olmanın ayırt edici bir tarafı kalmadı artık. Herkeste bir “biz de deriniz” havası var. Birine nasılsın diye soruyorsun mesela “işte nasıl olsun ruhum bedenime ağır geliyor” falan diyor. La ne oldu olum, ne yaşamış olabilirsin. Arkadaşlar hepimiz insanız yaşayacağız ve sıramız geldiğinde de öleceğiz. Lütfen kendimize bu kadar derin anlamlar yüklemeyelim 😀
1 +1'leme
5,2bin Gösterim
Şu ‚derinlik hastalığı‘ var ya, eskiden sadece denizlerde olurdu, şimdi herkes cebinde taşıyor :))
Öyle cidden. Gelin yüzeyde takılalım ne işiniz var dimi derinlerde 😀
Günaydınlar benzer olayı ki bizim bizim olaysız günümüz geçmez:)))) Yaa abi bizim dalgayla dümenle hiç işimiz olmaz, ağır abi rolleri,ruhumuz derin kitap yalamış yutmuş insanız, aynen bu tabirler,ruhun bedenine ağır mı ben bilmem ama kafan gövdeye ağır geliyor dedikten 3 dk sonra, kardeşimizde her türlü her entrika mevcut,,o 3 dk aramızda kalsın..katılıyorum. Saygılarımla
Saygılar günaydınlar hocam 🫡
Herkesin her şey olduğu bir ortamda hiçbir şey olmamanın haysiyetine talibiz 😀
Hiçbir şeyin yolunda olmadığı bir yaşamda bu denli batmadan kalabilmek ayrıcalık tabi
Aynen bu kadar derine dalmaya gerek yok , yüzeyde oksijen bol zaten . Yaşayışta sadelik diyoruz yeterli ...
Çok geliştik çok kültürlendik artık edebiyat her insanda var(!)
Okumaya üşendim Murat sen yazarken yorulmadınmı.