Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 11 Şubat 2026 00:30 “Allah, sevdiğine de sevmediğine de dünyayı verir. Dini ise ancak sevdiğine verir.”
İmtihanlar Allah'ın bize olan sevgisinin tezahürüdür.
Kitap içerik olarak; şartlar ne kadar zor olursa olsun Rabbimiz hakkında olumlu düşünmenin ve O’nun takdirine güvenmenin yollarını, O’nun vermesinin rahmet; vermemesinin ise hikmet olduğu inancına razı bir gönülle yaşamanın inceliklerini, kendi tecrübelerinden okuyoruz. Hüsnüzan beslemeyi nasıl başarırız? İşte bunu başarabilmenin yolları kitapta anlatılıyor. Kitabın her başlığı adeta bir ders niteliğinde. İmtihanları nimet olarak görebilmeyi her olaya umutla yaklaşmayı öğretiyor. Sevgili yazar; “Kulun tek gayesinin Allah'ın rızasını kazanmak olması gerektiğine sık sık değinmiş, Hakikaten imanı sağlam ve takva sahibi olan her kul başına gelen her imtihana hikmet ; her güzelliğe nimet ve şükür nazarı ile bakabilmeli diyor.” Başına gelen her işte, her halde Allah'a olan zannının güzel olabilmesi ve kalbinin de bu anlamda mutmain olabilmesi asıl önemli olan. Kitap bana zorlukları nimet olarak görebilmeyi, sabrın ne kadar kıymetli olduğunu ve en önemlisi, Allah’a olan sevgimi daha derinden hissetmeyi sağladı. Her olayın içinde bir umut, her satırda bir teselli var. Allah'a olan hüsn-ü zannınızı, O'na duyduğunuz muhabbetullahı, O'na olan teslimiyetinizi artıracak bu güzel kitabı mutlaka okuyun, okutun