Bugün sizlere kalemini sevdiğim bir yazarın kitabıyla geldim. @cemix3535 ’ın yazdığı “Cemil’in Yolu II: Eli Kanlı,”Komiser Cemil’in hikâyesini bu kez daha sert, daha karanlık bir çizgide sürdürüyor. Polisiye kurgusu net, olay örgüsü hızlı ama kitap yalnızca “ne oldu?” sorusunun peşinden gitmiyor; “neden böyle oldu?” sorusunu da okurun önüne koyuyor.
Bu kitapta Cemil, bir soruşturmayı çözmeye çalışırken aynı zamanda geçmişte verdiği kararların izleriyle yüzleşiyor. Görev bilinci, adalet duygusu ve kişisel sınırlar arasındaki gerilim hikâyenin temelini oluşturuyor. Anlatım dili sade ve akıcı; gereksiz süslemeler yok, olaylar net bir çizgide ilerliyor. Bu da kitabı kısa olmasına rağmen etkili ve toparlanmış hissettiriyor.
Kitap, polisiye severler için temposu yüksek bir okuma sunarken, karakter odaklı anlatımı sevenler için de Cemil’i biraz daha yakından tanıma imkânı veriyor. Şiddet ve suç unsurları hikâyenin doğal bir parçası olarak yer alıyor ama kitap asıl olarak insanın taşıdığı yükler, yaptığı seçimler ve bunların bedeli üzerine düşünüyor. karakter merkezli yerli polisiyeleri sevenlerin hoşuna gidecek bir kitap olduğu düşünüyorum. İyilikle ve kitapla kalın.