2026 12. kitabı
… Selam kitapseverler Hız kesmeden bülbül kapanı serisi üçüncü kitabı ile geldim. Kenan Kralşan; yanındaki hainleri bir bir etkisiz hale getirirken, Tulpar’dan beklemediği ihanet ile onu öldürmek ister. Ahuzar ise Timur’a sıkılan kurşunların önüne atlar. Timur hayatı boyunca onu seven insanların onu korumak için ölüme yürümesine o kadar alışmıştır ki sevdiği kadını yaşatmak için ayak basmadığı topraklara gitmek zorunda kalır. Zira bu topraklar ona bir yaşam borçludur. Timur Ahuzar’ı korumak için memleketi Rize’ye götürmüştü. Bir daha ayak basmayacağını söylediği ve kendisinden sevdiklerini alan bu topraklara bu sefer sevdiği kadını korumak için gelmişti. Çocukluğunun katili olan babası Ahuzar’ın karşısına çıkar. Ahuzar ise ismi ve birkaç alışkanlığı dışında tanımadığı bu adama içten içe kırılır. Timur artık gerçekleri ona anlatması gerektiğini anlar. Memleketinin topraklarında sevdiği kadına kendi içini açan Timur ve geçmişindeki acıları öğrenen Ahuzar duydukları ile kalbi çocuk kalan bu adama karşı daha çok sevgi besler. Zira insan kendindeki yarayı çok iyi tanır. Kenan Kralşan, kurula karşı hem sunduğu bedeli hem de şifreyi elinden kaybetmiştir. Bunu öğrenen kurul ise onu sıkıştırıp bedeli ödemesi gerektiğini söyler. Felçli babasını ortaya atmak isterken kurul en kıymetlisi olan Irmak’ın hayatı ile tehdit eder. Ve gözlerinin önünde ihanetine bedel olarak kardeşi öldürülür. Bunun suçlusu yine kendisinidir ama bunu görmek yerine intikam için Ahuzar ve Timur’un peşine düşer. MİT’in içindeki köstebeği sayesinde Tulpar’ın gerçek ismini ve yerini Öğrenir. Ahuzar Timur ile imam nikahı kıymış ömrünün belki de en güzel günlerini yaşarken, ansızın evinin kapısının çalması ile beraber kara bulutlar tekrardan Rize’yi saracaktır. Zira kendisini korumak isteyen adama karşı ve yuvasına karşı bu şeytanı uzaklaştırmak için bir uçurumun kenarındadır artık. Kenan Ahuzar’a iki seçenek sunar ve Timur’u vurulmasını ister. Ahuzar ise bunu yapamayacağını söylerken Timur tetiği çeker. Timur’u öldürdüğünü zanneden Ahuzar ise ölüme giderken Kenan’ı da peşinden götürmek ister. Ancak hayat onlar için başka planlar yapıyordur. Timur gözlerini açtığında sevdiği kadının olmadığını söyleyenlere inanmaz ve Ahuzar’ın peşine düşer. Ölü ya da diri sevdiği kadını bulacaktır. Artık o ne Timur Tönge ne Tulpar’dır. O artık kanpusu diye anılacak, bu yolun sonunda ya sevdiğine kavuşacak ya da bir mezar daha kazacaktır.
Bülbül Kapanı IIILoresima · Ephesus Yayınları · 20251,450 okunma