2026 28. kitabı
Selam canlarım Ben geldim ve bugün sizlere Amber Chen’in kaleminden Ejderhanın Düşüşü serisinin 2. ve final kitabı Kanlı Anka Kuşu ile geldim Hemen kısaca serinin ilk kitabını hatırlayalım İlk kitapta Ying, babasının intikamını almak için girdiği Mühendisler Loncası’nda bazı gerçeklerle yüzleşmiş, ardından her şeyi geride bırakıp evine dönmüştü. Ye Yang, Ying’in loncaya yeniden kabul edildiğini haber verse de Ying geri dönmemişti. Bu kitapta ise bu ayrılık devam ediyor. Ying, babasının en yakın arkadaşının oğlu ve aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Feng Kai ile nişanlanıyor ve onun yanına gidiyor. Ancak burada da yine rahat durmuyor çalışmalarına devam ediyor. Ta ki Feng Kai’nin ölümü her şeyi altüst edene kadar Bu olaydan sonra Ye Yang, Ying’in yeniden dönmesini istiyor. Ying başta buna karşı çıksa da, Ye Yang ve loncada onun fikirlerine ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar. Ve bir noktada Ying kendini, Ye Yang’la birlikte yeniden Fei’ye dönmüş halde buluyor. Ancak bu dönüşün onlara getireceği sürprizlerden, olaylardan ve zorluklardan tamamen habersizler Öncelikle yine yazarın kaleminden başlamak istiyorum. Yazarın kalemini ilk kitapta gerçekten çok sevmiştim akıcı, sıkmayan ve içine çeken bir anlatımı vardı. İkinci kitapta da bu büyü aynen devam ediyordu. Okudukça okutan, kitabın içine çeken bir kalemi var. Kısacası Amber Chen’in kalemini yine çok sevdim Kitaba gelecek olursak Bu kitapta Ying’i ilk kitaba göre çok daha güçlenmiş, kararlarını net veren ve bu kararların arkasında duran bir karakter olarak okuyoruz. Pes etmeyen, mücadeleden kaçmayan haliyle yine çok güçlüydü. Onun bu güçlü duruşuna bir kez daha hayran oldum Ye Yang’a ise Ying’le yaşadıkları ayrılığın ardından, onu affettirmek için her şeyi yapmaya hazır bir haldeydi. Çünkü onu bırakmak istemiyor. Ancak bir yandan da Dokuz Ada’daki huzursuzluk, mühendisler loncasındaki sorunlar ve çözülemeyen karmaşa Ye Yang’ı sürekli Ying’in yanında olmaya itiyor. Bu sırada Ying’in kız kardeşi Nian, başkentte yaşamaya başlıyor ve Başkomutan Yi yang ile evlenme hazırlıkları yapıyor. Yi yang’ın Ying'e olan bağlılığı ve aşkı nedeniyle Nian’la arasında belirgin bir soğukluk var. Nian ise Yi Kan’la yakınlaşıyor ve teselliyi onda buluyor. Derken başkentte yaşanan olaylar, Kanlı Anka Kuşu Filosu ve yaşanan saldırılar her şeyi karıştırıyor. Nian ve Yi Kan kendilerini bambaşka bir gizemin içinde buluyorlar. Bu kitapta Ying ve Ye Yang sahneleri kadar Nian & Yi Kan çiftini okumak da inanılmaz güzeldi Aralarındaki çekime, oluşturdukları atmosfer, zekâları ve mücadeleci ruhları her ikisini de Ying ve Ye Yang için ellerinden geleni yapmaya çalışmaları gerçekten aşırı güzeldi Onların sahnelerine bayıldım, okumaya doyamadım. Kitabın genel akışı ise en az ilk kitap kadar hareketliydi. Mühendisler loncasında yapılan çalışmalar, Kanlı Anka Kuşu Filosu’nun korkunç saldırıları, Ying ve Ye Yang’ın esir düşmesi ve orada verdikleri mücadele derken tempo hiç düşmüyor. O kadar hareketli ki kendinizi olayların içinde kaybolmuş, karakterlerin yanında savaşırken buluyorsunuz. Sayfalar su gibi akıyor ve kitap sizi sürekli tetikte tutuyor Ben bu noktada kitabın genel akışını gerçekten çok sevdim. Tempo hiç düşmedi Kitabın sonuna gelecek olursak gerçekten o kadar parçalandım, o kadar üzüldüm ki anlatamam Bir çiftin finali beni resmen yıktı diyebilirim. Ama şunu da söylemeden geçemem diğer çiftin sahneleri gerçekten çok güzeldi En azından onlar için mutlu oldum. O sayfalarda içim biraz olsun ısındı, bunu inkâr edemem. Kısacası canlarım uzun zamandır merak ettiğim Ejderhanın Düşüşü serisi beklentimi fazlasıyla karşıladı. Eğer siz de yıllar sonra kavuşma, ikinci şans, mücadele, sırlar ve tarihi-fantastik tropelerini seviyorsanız bu seriye kesinlikle bir şans verin derim. Şimdiden okuyacak olan herkese keyifli okumalar
Kanlı Anka KuşuAmber Chen · Artemis Yayınları · 20269 okunma