2026 11. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 23:31
Deniz Kıyısında Koşan Ala Köpek, deniz kıyısında yaşayan bir balıkçı topluluğunda geçer. Küçük Kirisk, artık büyüdüğünü göstermek ve erkekler dünyasına adım atmak için ilk kez babası ve diğer balıkçılarla birlikte denize açılır. Bu yolculuk onun için bir tür sınavdır. Başlangıçta av yolculuğu normal seyrinde ilerler; büyükler ona denizi, avcılığı ve gelenekleri öğretir. Ancak kısa süre sonra yoğun bir sis çöker ve yönlerini kaybederler. Günler geçtikçe karayı bulamazlar, yiyecek ve içme suyu tükenmeye başlar. Açlık, susuzluk ve yorgunluk arttıkça teknedeki herkes güçten düşer. Umutların azalmasıyla birlikte yetişkinler, çocuğun yaşama şansını artırmak için zor bir karar alır. Sırayla kendilerini feda ederek teknede kalacak kişi sayısını azaltırlar. Sonunda Kirisk teknede tek başına kalır. Uzun süren mücadelenin ardından sis dağılır ve çocuk karaya ulaşmayı başarır. Yaşadığı bu olay, onun çocukluktan çıkıp hayatın sert gerçekleriyle yüzleşmesine neden olur.
Deniz Kıyısında Koşan Ala KöpekCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 20185,8bin okunma