·576 syf.····Okunma: 11 Şubat 2026 23:48 " Çığlık atmayı öğren, sesin yüksek çıktığı sürece birileri seni duyar. -Karun Kalender "
Kimse göründüğü gibi değil'in gerçek bir kanıtı; Bige Efil Saka Kalender.
Düşmanın da mert olanı lazım'ın kanıtı; Karun Kalender.
Her şeyin başı olan Duha Tunus ve Karun Kalender, birbirlerine olan kin ve rekabetin ortama girişiyle başlattı,Kalender çiftinin aşkını.
Mertçe savaştılar ama bir neden onları hem agırdı hem bağladı birbirlerine. Duha Tunus ve Karun Kalender birbirlerine hem can hem de düşman oldu.
Sonunda Bige Efil Saka Kalender hikayeye girdi ve gidişat tam tersi yöne döndü. Yollar yeniden çizildi, mekanlar ve karakterler yeniden belirlendi. Görünmez bağlar, Kalender Çifti'ni ve Tunus ile Kalender'i birbirine bağladı.
Kullanılan kelimeler uyumluydu. Mekanlar, kurgunun gidişatı, bahsedilen konuların anlatım biçimi ilk başta ilgimi çekmedi ancak kitapta biraz ilerleyince asıl olaylara girdik. Bu yüzden de sürükleyicilik benim için ön plana geçti.
Bazı sayfalarda atlayarak okudum. Bunu söylemem gerekir. Rahatsız olanlar olabilir o yüzden kealarını atlayarak okumanız tavsiyemdir.
13 Haziran olayı beni bütün kitap boyunca merakta bıraktırdı. Olayın sonu ne olacak, düşmanlar ne yapacak, geçmiş ne yapacak?
Geçmiş, Kalender çiftinin peşini bırakmayan bir belaydı. Bu beladan da kendi çabalarıyla değil, birlik oldukları zaman kurtulacaklardı.
Aile bağları olsa bile içlerinde bir düşman yetişirse, o düşman gün gelir senin celladın olurdu. Bunun kanıtını bu kitapta yaşadım ben gerçekten. Bu yüzden dikkatli okuyun derim.
"Çağırın gelsin. " diyerek kocasını ayağına getiren, kimsenin sözüne göre hareket etmeyen ancak karısının, nazına giderek onun deliliğini törpülemeye çalışan bir bey...
Buraya daha çok şey yazmak isterim ancak kitapları okumanızı ve sonunu kendi duygularınızla görmenizi isterim. O yüzden sizleri kitap sayfalarına davet ediyorum...
**" Benim kalbim değil, aklım acır ve kalbin bile unuttuğu şeyi akıl unutmaz. -Bige Efil Saka Kalender
Akıl acımaz. -Karun Kalender
Aklını acıtan çıkmadığındandır. -Bige Efil Saka Kalender** "