#fundaokuyupyorumluyor
@thecocukyayinlari ndan çıkan #elmacadısıpetronella
devam kitabı olan #uykubüyüsü ile macera kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitapta Petronella, Sihirli Değirmen evine yeni tanışan komşularını öncesinde kaçırmaya çalışmış fakat sonrasında güzel bir arkadaşlık kurmuş, sıkı dost olmuşlardı.
İkinci kitabında ise; kasabaya yeni dev çadırlı bir sirk kuruluyordu, "Ay Işığı Sirki". Dev çadırın etrafında neşeli palyaçolar ve rengarenk ışıklardan eser yoktu.
Burada ne insan ne de hayvan sesi vardı. Bu gizemli sirkte farklı ve renkli karakterler yer alıyor. Kurt adamlar, vampirler, sirkteki çocuklar. Petronella ile arkadaşları bir maceranın içine girerler. Vampirlerin gerçek vampir olduklarını öğrenmek için onları test ederler. İyi bir plan yapıp onları gözetlemeye başlarlar.
Bu sirk, Sirk Müdürü Buzayak tarafından sihirli bir sirk kurma hayaliyle başlamıştı. Ve günün sonunda da gitme vakti gelmişti.
Petronella ile Pastakreması ikizlerinin dayanışması, dostlukları ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme çabaları kitabın en sevdiğim yönü oldu. Özellikle arkadaşlığın gücünü ve birlikte olunca her zorluğun aşılabileceğini çok güzel hissettirmiş.
Hem macera dolu hem de sıcacık bir hikâye arayan minik okurlar için harika bir seri. Akıcı dili ve eğlenceli çizimleriyle sayfalar hızla akıp gidiyor. İlk kitaptaki samimiyeti sevenler, bu macerada da aynı büyülü havayı bulacaklar.
Çocuklara dostluk, yardımlaşma ve cesaret temalarını keyifle sunan eğlenceli bir devam kitabı olmuş. Petronella nın sihirli macerasına konuk olmak için geç kalmayın
Kitapla ve sağlıkla kalın