Katil Sabır Taşı Çatlatır. Kurban Karın Ağrıtır.
2026 1. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 01:57
Açıkçası, kitabı aldığımda çok yüksek bir beklentim yoktu. Klasik cinayet romanı olarak düşünmüştüm ama pek öyle olmadı. Bence kurgu mantığı okey olsa da işleniş olarak aşırı vasattı. Ana karakterlerimizden olan Noa karakteri daha okunan bir karakter oldu. Oyuncak Katili içinse daha sonra konuşacağım. Noa'nın ailesi ve çevresi ile olan iletişimi berbat ve yazar sürekli bunu daha acımasızca yapmaya çalışmış ama yok, yavan durmuş. Babası mesela neden kitabın başlarında kötü davranıyordu? Neden bir anda iyi oldu? İkinci kitapta öğrenir miyiz bilemem ama bence sayfa sayısı uzatmak için yazılmış bir kitaptı.(Ki şu an 3.kitabı çıktı, 4.kitabı da çıkacakmış ve olay 4 kitapla ne kadar uzamış olabilir) Gereksiz olduğunu düşündüğüm çok sahne vardı. Oyuncak katiline geleceğim. Yani, karakterin kötü olması düşüncesiyle zaten katili sevmememiz isteniyor, ama zaten kitabı okurken karakterin özelliklerine uyuz oluyorsunuz. Dünyanın en yakışıklısı havalarında gezmesi. Kendisini cinsel anlamda mükemmel olarak anlatması. Okuyuculara sürekli laf söylemesi vs. Çok iticiydi. Katil olup olmaması ile bağı olmadığını düşünüyorum. SPOİLER Kitabın benim için en büyük fiyasko tarafı ise katilin öldürdüğü (öldürmek istediği) karakterlerin Nate haricinde hepsinin kadın olması ve Nate'in de eşcinsel bir birey olması detayına değinmek istiyorum. Kitabı alırken düşüncem katilin kadın-erkek ayrımı olmadan birilerini öldürmesi iken bir anda sadece kadınlara saldırması, günümüz Türkiye'sinde bu kadar kadın çocuk cinayet vakası varken, ne kadar doğru bilemedim. Emre Gül kalemi güzel olabilir ama bu kitap benim nezdimde, asla tam olarak sevemeyeceğim bir kitap olarak kalacak. Zaten aşırı mantık hataları ve cinayetle alakalı saçmalıklarda vardı. Adam akıllı bir karakter var mıydı derseniz de, kesinlikle Mia derdim. En azından kız anasınıfına gidip tavşanlı çizgi filmler izliyor. Bir amacı var. Onun dışında bulunan tüm karakterler kasabada ölene kadar bekleyebilir. Özellikle nefret sıralamamda Sara, Anne karakteri ve Raymond ilk üçümde var. Umarım diğer kitaplarında da böyle bir yazı yazmak zorunda kalmam. Ne yani, ilk kitabı beğenmedim diye serinin diğer kitaplarına devam etmeyeceğim mi sandınız? Ah! Gerçekten çok aptalsınız. İŞTE BU YÜZDEN ÖLMELİSİNİZ Buraya kadar okuduysan, yorumlarda benimle tartışabiliriz; kitabın genel akışını da konuşabiliriz.
Oyuncak MüzesiEmre Gül · Guardian Yayınları · 20241,732 okunma