2026 30. kitabı
Selam canlarım ️ Ben geldim ve sizlere yepyeni bir fantastik kitapla geldim Molly X. Chang’in kaleminden Zalim Tanrılara Meydan Okuma Hemen kısacık konusundan bahsedeyim Ruying doğmadan önce göklerden inen ve daha önce hiç bilinmeyen teknolojilerle halkı büyüleyip ülkelerini işgal eden Romalılardan nefret ederek büyümüş bir kız. Romalılar halkı kendi topraklarında adeta bir mülteci gibi yaşamaya zorluyor sefalet, açlık ve baskı artık sıradanlaşmış durumda. Ama bunların yanında Ruying’in herkesten sakladığı çok büyük bir sırrı var Ölümlü bedenlerden ruhları çekip çıkarabiliyor. Fakat bu gücü her kullandığında kendi ömründen eksiliyor Günlerden bir gün yaşanan bir olay sırasında büyüsünü kullanmak zorunda kalıyor ve tam da o anda düşman prens tarafından yeteneği fark ediliyor. İşte her şey tam burada karışmaya başlıyor. Ruying ailesini koruyabilmek için düşman prens Antony ile bir anlaşma yapmak zorunda kalıyor. Bu anlaşmaya göre Antony, Ruying’in ailesini koruyacak onların açlık ve sefalet çekmesini engelleyecek. Karşılığında ise Ruying, prensin özel suikastçısı olacak. Onun siyasi rakiplerini ortadan kaldıracak. Ama bu anlaşma sandıkları kadar basit değil. Halk arasındaki huzursuzluk, siyasi oyunlar ve perde arkasında dönen planlar derken Ruying ve Antony’i beklenmedik sürprizler bekliyor ve işler hiç kimsenin tahmin ettiği gibi ilerlemiyor Öncelikle yazarın kaleminden başlayayım Yazarın kalemiyle ilk defa bu kitapta tanıştım ve gerçekten bayıldım. Okudukça okumak istedim, her bölümde şimdi ne olacak? diye merak ettim. Anlatım o kadar güçlü ve üst düzeydi ki resmen kitabın içine çekti beni. Atmosferi iliklerime kadar hissettim diyebilirim O yüzden yazarın dilini, anlatım tarzını gerçekten çok beğendim. Karakterlere gelecek olursak Önce Ruying Ruying inanılmaz güçlü, kendi ayakları üzerinde duran bir karakter. Ailesi ve özellikle kardeşi için göze aldığı şeyleri okurken gerçekten içim sıkıştı. Kendini hiçe sayışı, ömründen eksileceğini bile bile o anlaşmaya sadık kalışı Her öldürdüğü kişiyle birlikte kendi hayatından da bir parçanın gitmesi ama buna rağmen ailesini korumak için devam etmesi Bu fedakârlık değil de ne? Gerçekten çok güçlü bir kadın karakterdi ve ben Ruying’e hayran kaldım. Hem kırılgan hem cesur hem de inanılmaz kararlıydı. Antony’ye gelecek olursak Başta gerçekten sinir olabileceğiniz bir karakter. Soğuk, mesafeli, kuralları olan ve o sınırların asla aşılmasına izin vermeyen biri. İlk sayfalarda Ruying’e karşı tavırlarına ben de sinir oldum açıkçası Ama kitap ilerledikçe Antony o kadar güzel işlenmiş ki onu anlamaya başlıyorsunuz ve orada neden böyle olduğunu, neden bu kadar sert durduğunu gördükçe bakış açınız değişiyor. O kontrollü, ketum adamın yavaş yavaş çözülmesi gerçekten keyifliydi. Antony’yi de çok sevdim. Yan karakterlere gelecek olursam Kitap boyunca hiçbir karakter fazlalık gibi hissettirmedi. Her biri kitaba çok ayrı noktalarda dokunan, güçlü ve canlı yazılmış karakterlerdi. Yani ben yan karakterleri sevdim yine burada istisna olan karakterlerimiz tabii ki de var aralarından bazılarına sinir oldum ama genel anlamda kitaptaki yan karakterler güzeldi ️ Kitabın genel akışına gelecek olursam Gerçekten aşırı hareketli bir kitaptı. Daha en başından Ruying’in ne yapacağını, kardeşi için daha neleri göze alacağını merak ederek başlıyoruz. Her bölümde tamam şimdi işler sakinleşir diyorsun ama yok Olaylar asla durmuyor Esir düşmesi, ardından yaptığı o anlaşma, anlaşmanın ağır şartları Her seferinde bu kadarına da dayanılmaz dedim ama Ruying yine bildiğini yaptı. O şartlara uyma süreci, verdiği kararlar, ödedikleri bedeller derken kitap su gibi aktı. Gerçekten nasıl son sayfaya geldiğimi anlamadım. Ve o SON Arkadaşlar ben ağzım açık kaldım Ortaya çıkan sırlar, gerçekler, saklanan anlaşmalar yani daha fazla spoiler vermeyeyim ama şunu söyleyeyim Okuduğunuzda siz de şok olacaksınız eminim Genel anlamda akışı çok sevdim. Tempolu, sürükleyici ve merak dozunu hiç düşürmeyen bir kitaptı. Kısacası canlarım Zalim Tanrılara Meydan Okumak benim yine severek okuduğum kitaplardan biri oldu. Eğer siz de büyülü, fantastik temalı, anlaşmaların, sırların ve politik entrikaların olduğu kitapları seviyorsanız kesinlikle şans verin derim Şimdiden okuyacak olan herkese keyifli okumalar ️
Zalim Tanrılara Meydan OkumakMolly X. Chang · Artemis Yayınları · 20264 okunma
Kitap kac yas icin uygun????