·128 syf.····Okunma: 14 Şubat 2026 11:23 " Karınca gibi bağlı,
Arı gibi çalışkan,
Kartal gibi cesur,
Bandırma Roket Kulübü!"
Selam On yaş üzeri herkesin ilgiyle, keyifle, merakla okuyacağı bir kitap #bandırmaroketkulübü . Merak uyandıran ve keyifli bir kitap olması haricinde kitabın gerçeklerden esinlenerek yazılmış olması onu daha da değerli kılıyor.
Bandırma Roket Kulübü'nü duymuş muydunuz? Ya da ülkemizde bir okula çocukların kendi çabaları ile roket yapıp fırlattığını, yarışmaya katıldığını Üstelik de 1950'li yılların sonlarında... Şahsen ben duymamıştım, kitabı okuyunca önce şaşırdım, dünya gurur duydum sonra da üzüldüm Ben üzüldüğümü az çok tahmin edebilirsiniz
Artuğ, Atilla,Adnan,Ali Osman, Güngör. Aynı okulda giden ve arkadaş olan bu çocuklar için her şey 1957 yılında Rusların uzaya ilk uyduyu göndermesi ile başladı. "Elalem yapıyor, biz de yaparız, onlardan ne eksiğimiz var " düşüncesi ve tarihten bugüne olanları düşündükten sonra büyük bir heyecan ile roket kulübünü kurup çalışmaya başlarlar. Okul müdürü onlara destek vermezken ve etraflarında dalga geçenler varken Matematik Öğretmeni Tahsin onlara desteğini esirgemeyeceğini söyler.
Kulübeyi kulüp haline getiren gençler başlarlar çalışmaya. Azim, zekâ, araştırma ve heyecan... Sonunda roketleri biter ve büyük bir törenle kalkış için hazırlıklara başlarlar...Sizce roket istekleri gibi havalanmış mıdır?...
Öyle etkilendim ki kitabı okurken. Çocukların, gençlerin hevesleri kırılmasa ve desteklenseler keşke ...
Çocukların araştırmaları ile geçmişteki havacılık deneyimi hakkında da bilgi sahibi oluyoruz.
Kitabın sonunda öykünün gerçek kahramanları ve bugün neler yaptıklarına da yer verilmiş. Bandırma Roket Kulübü'nün tarihi ve kitapta geçen isimlere de yer verilmesi bilgilendirici ve dikkat çekici olmuş.
Kitabı her yaş grubu çok severek okuyacak ve eminim benim kadar etkilenecektir